Dator > Hur konvertera ett USB-tangentbord till trådlösa

 • Hur konvertera ett USB-tangentbord till trådlösa


 • Ett trådlöst tangentbord tillåter en användare att använda en dator på avstånd större än vad som är möjligt med en sladd tangentbord. Trådlösa tangentbord kan vara användbara i hemmet multimediaunderhållning centrum där en dator är ansluten till en TV, vilket ger frihet att använda tangentbordet från alla sittplatser plats. Konvertera ett USB-sladd tangentbord till trådlösa som är möjligt med rätt utrustning, tid och kunskap om vad som är nödvändigt för att den trådlösa anslutningen arbete

  Du behöver:.
  Dator.
  USB sladd tangentbord.
  Två micro-controllers.
  Två radiosändare.


  1.
  Stäng av datorn och dra ut nätsladden.
  2.
  Ta med sladd USB-tangentbord från datorns USB-port.
  3.
  Anslut en mikro-handkontrollen till tangentbordets USB-port. Atmel Atmega micro-controllers är mycket lämpliga för detta, men någon typ av mikro-controller kan användas förutsatt att den kan drivas av ett internt batteri och är USB-kompatibla. Mikro-controller behöver laddas med USB-protokollet, det kan köpas med USB-protokoll som redan laddats eller det kan laddas manuellt om så önskas.
  4.
  Anslut radiosändaren till micro-controller som är ansluten till tangentbordet. Den mikrokontrollenhet och radiosändaren har utsett gränssnitt för denna anslutning. Sändaren ska konfigureras till att sända på 433,92 MHz. Radiotronix erbjuder ett brett utbud av sändare som lämpar sig för denna typ av användning. Sändaren måste drivas av ett internt batteri.
  5.
  Anslut den andra mikro-controller till en ledig USB-port på datorn. Denna mikro-controller kan drivas antingen av ett internt batteri eller extern ström eftersom enheten stå stilla under användning.
  6.
  Anslut den andra radiosändare i mikrokontrollenhet ansluten till datorn. Sändaren bör överföra på 433,92 MHz. Denna mikro-controller kan drivas av ett internt batteri eller extern ström eftersom enheten stå stilla under användning.
  7.
  Slå på både micro-controllers och båda radiosändare.

  8.
  Koppla på strömmen till datorn och starta om datorn.
  9.
  Använd den trådlösa tangentbord som du skulle en sladd tangentbord. När datorn har startat om bör det trådlösa tangentbordet fungera automatiskt. Om du blir tillfrågad av operativsystemet för att ladda drivrutiner för en ny enhet, använd drivrutiner på den CD som medföljde tangentbordet. Förarna kommer att vara desamma eftersom USB-protokollet är fortfarande används för att styra tangentbordet. Den enda förändringen är att data överförs trådlöst nu snarare än genom en USB-kabel.

  Tips och varningar


 • bygga ett trådlöst tangentbord på detta sätt kan dyrt. Du kan köpa en "plug and play" trådlöst tangentbord till en betydligt lägre kostnad än vad du kommer att spendera konvertera en sladd tangentbord till trådlösa. Men vissa användare väldigt fästa vid sina tangentbord och om en viss modell inte finns med trådlösa alternativet, och inget annat trådlöst tangentbord är en lämplig ersättning, kan den här metoden ge trådlös funktionalitet önskas.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur reparera en bärbar dator med någon bild på en LCD-bildskärm

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en skrivare utan en installationsdiskett
 • hur man installerar en extern bildskärm på en Toshiba A105-s4064 notebook
 • hur du återvinner Gerber folie patroner
 • hur du återställer din laptop grafikkort
 • Inaktivera styrspaken
 • hur du omdirigerar en nyckel till en mus
 • min Compaq Presario C7000 startar inte
 • Hur byter jag den bärbara skärmen på en Toshiba A135-s4527?
 • hur man gör ett CD köras från en minnespinne
 • hur man köper extra minne till en bror laserskrivare