Dator > tips om montering av CAT6-kontakter

 • tips om montering av CAT6-kontakter


 • Dator-kablar är den svaga länken i en kedja. I ett nätverk måste alla kablar överföra data korrekt, Om en tekniker inte är försiktig dataöverföring kommer att förloras genom kabeln. En felsökning protokoll måste sättas på plats, att slösa bort värdefull tid och ansträngning. Genom att göra anslutningar på en Cat6 kabel rätt första gången, det gamla skämtet "vi gör det skönt för vi gör det två gånger" kommer inte svänger med på kontoret.

  Cat5 och Cat6 Skillnader

  Cat5 och Cat6-kabel är mycket likartade, men inte identiska. Enligt University of California, är Cat6 kabel tjockare än Cat 5. För RJ-45 anslutningar, de som görs för Cat5 är något mindre än de som tillverkats för Cat6. De ser nästan identiska, men i själva verket är de inte. Använd kontakter som gjorts speciellt för Cat6 kabel för att undvika huvudvärk.

  Strippa Isolering

  Medan en skarp fickkniv kommer att arbeta för strippa av manteln, detta är inte det bästa verktyget att använda. Man måste arbeta mycket försiktigt med kniv. Om du nick isolering på fel ställe, är en kort möjlig. Om du nick en kabel, är en stress punkt skapats för brott. Använd en isolering strippa som utformats speciellt för Cat6 kabel. Denna lilla verktyg har en intern kniv in på en förutbestämd djup, och kommer inte nick trådar. Verktyget är billig och finns på någon elektrisk leverans butik.

  Lining Up Wires

  Efter den yttre isoleringen skalas, rada upp ledningarna. Enligt University of California, åtta trådar måste vara perfekt uppradade. Du måste rada upp dem efter färg kod som anges på den schematiska. Schematisk är ett annat ord för planer, eller utskrifter. Rutinerade tekniker använda ett litet trick: Riv av en bit av elektriska eller maskeringstejp, ungefär en tum lång. Räta ut trådarna att eliminera alla böjar och vändningar. Stick trådarna på bandets sida vid sida, vilket innebär att ungefär en åttondel av en tum av tråd hängande bandet. detta kommer att göra en temporär "plugg" innehar samtliga ledningar tillsammans. Tryck trådarna i uttaget. Använd din pressverktyg, och fäst kablarna till kontakten.

  Test

  När du har installerat kontakter på båda sidor av Cat6 kabel, testa dina anslutningar. Om kabeln har en dålig kontakt, ta bort kontakten och börja om. Om du inte har den kunskapsbas att testa en kabel, se denna del av jobbet till en fackman. Det är bättre att fånga och rätta till ett problem innan kabeln är installerad. En gång installerat, om uppgifterna inte flödar på rätt sätt, måste du ta bort kabeln från nätverket och börja om.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur man hittar äldre HP-skrivardrivrutiner

Relaterade artiklar


 • hur man ställer in ett TV & bildskärmen på en nvidia kort
 • hur man återställer alla lösenord på en Toshiba laptop
 • hur man fyller canon MP560 bläckpatroner
 • hur du uppdaterar sata bios
 • DDR RAM information
 • felsökning av en Toughbook CF 28
 • T43 minne specifikationer
 • hur du ändrar partitionsstorlekarna i XP
 • Sun Ultra Enterprise 450 specifikationer
 • Hur konvertera en KVM-switch för usb