Dator > hur du installerar Maxtor DiamondMax Plus 9 3,5 tums-serien till en stationär

 • hur du installerar Maxtor DiamondMax Plus 9 3,5 tums-serien till en stationär


 • Installera en DiamondMax Plus 9 3,5-tums hårddisk till en stationär dator kan öka tillgängligt lagringsutrymme genom att ersätta den nationella enheten, eller kan användas som en säkerhetskopia eller andra enheten. Uppgradera hårddisken är en av de mest praktiska förbättringar som kan göras till en dator. Genom att använda gratis verktyg tillgängliga från tillverkaren, kan en befintlig enhet klonas för en smidig uppgradering. Ytterligare enheter kan också läggas till de flesta system genom att montera dem och koppla in dem eller genom att lägga till ett PCI-kort hård driva controller för flera enheter.

  Du behöver:
  Maxtor DiamondMax Plus 9 3
  . 5 tums serie hårddisk.
  USB-hårddisk adapter.
  Hårddisk kloning programvara.
  Anti-statiskt armband.
  PCI-hårddisk styrkort (tillval).
  Skruvmejsel set.
  Nåltång.
  Ficklampa.

  ersätta den nuvarande hårddisk


  1.
  Anslut en USB-hårddisk adaptern till en ledig USB-port på datorn. Följ instruktionerna för att installera alla nödvändiga drivrutinerna som medföljer adaptern.
  2.
  Ladda Seagate DiscWizard programvara (se Resurser). Följ instruktionerna som medföljer i ladda ner och installera programvaran med de val standardinstallationen.
  3.
  Fäst Maxtor DiamondMax Plus 9 hårddisk till USB-hårddisken adapter och bifoga en strömkälla till enheten. Avbryt frågar någon att köra program eller söka efter innehåll på disken, men tillåter några drivrutiner att ladda automatiskt.
  4.
  Kör DiscWizard programvara och välja att kopiera en enhet. Välj huvudsystemet köra, vanligtvis enhet C, som källenhet och Maxtor DiamondMax Plus 9-enhet som mål. Kopiera alla filer och låta processen att slutföra. Stänga av datorn och ta bort nätsladden från baksidan av datorn för att dra ut nätsladden.
  5.
  Ta bort luckan från datorn. Fäst anti-statiskt armband till en handled och en ren metall yta i ärendet.
  6.
  Koppla loss datakabeln och strömkabeln från baksidan av den installerade hårddisken. Koppla bort DiamondMax hårddisken från USB-hårddisken adapterkabel och ta bort strömkällan. Koppla bort USB-hårddisken adapter från baksidan av datorn.
  7.
  Ta bort den befintliga hårddisken från datorn genom att ta bort de fyra skruvarna och dra den ut i fallet, eller växelvis genom att ta bort fästet eller adapter som håller enheten på plats, beroende på fallet stil. Match bygeln inställningarna på DiamondMax hårddisk för att återspegla samma möjlighet att det befintliga systemet disk använder, vanligtvis Master (MA) eller Cable Select (CS).
  8.
  Montera DiamondMax hårddisk i systemet på samma sätt som den befintliga enheten kom ut och ansluter datakabeln och strömkabeln på samma sätt som de var anslutna till den befintliga enheten . Sätt tillbaka locket och starta upp systemet.

  Ytterligare Storage Option


  1.
  Öppna datorlådan och fäst den anti-statiskt armband till en handled och till exponerad metall del av ärendet.
  2.
  Inspektera befintliga hårddisken och den primära IDE-datakabeln som leder till det. Om det finns en tillgänglig kontakt på samma kabel, bestämma bygeln konfigurationen för den befintliga hårddisken, typiskt Master (MA) eller Cable Select (CS). Ställ den nya enheten att motsvara den befintliga enheten på följande sätt: Om den befintliga enheten är inställd på Master (MA), sedan Maxtor-enheten ska vara inställd på Slave (SL). Om den befintliga enheten är inställd på Cable Select (CS), sedan Maxtor-enheten bör också ställas till Cable Select (CS). Montera enheten i en ledig kortplats och bifoga den andra kontakten på den befintliga kabeln till Maxtor-enheten. Anslut en nätsladden till enheten.
  3.
  Leta reda på sekundära IDE kabeln om något utrymme på den primära kabel som har det nuvarande systemet enhet ansluten till den. Om det finns en tillgänglig kontakt på samma kabel, bestämma bygelkonfiguration för någon annan enhet ansluten till kabeln, antingen Master (MA), Cable Select (CS) eller Slav (SL). Ställ den nya enheten att motsvara den befintliga enheten på följande sätt: Om den befintliga enheten är inställd på Master (MA) så Maxtor-enheten ska vara inställd på Slave (SL). Om den befintliga enheten är inställd på Cable Select (CS) så Maxtor-enheten bör också ställas till Cable Select (CS). Om den befintliga enheten är inställd på Slave (SL) så Maxtor-enheten ska vara inställd på Master (MA). Montera enheten i en ledig kortplats och bifoga den andra kontakten på den befintliga kabeln till Maxtor-enheten. Anslut en nätsladden till enheten.
  4.
  Installera ett PCI-kort hård driva flygledaren om något utrymme finns på någon av de aktuella kablarna eller om det är mer praktiskt att ha ytterligare ett kort installerade och undvika konfiguration frågor. Montera Maxtor hårddisk i en ledig enhetsfacket. Anslut datakabeln från regulatorn kortet till Maxtor hårddisk. Anslut en nätsladden till enheten.
  5.
  Starta datorn och låta operativsystemet laddas. Installera alla nödvändiga drivrutiner för hårddisken styrenheten om man har använts genom att följa anvisningarna och sätta föraren skiva som följde med den registeransvarige kortet när du tillfrågas.
  6.
  Klicka på "Start" och "Kontrollpanelen". Klicka på "Administrationsverktyg" och dubbelklicka på "Datorhantering" och klicka sedan på "Diskhantering" i det vänstra fönstret. Högerklicka på allokerat utrymme på den Maxtor DiamondMax hårddisk och klicka på "Ny enkel volym" på menyn. Följ anvisningarna för att skapa och formatera en partition för användning på den nya enheten.

  Tips och varningar


 • särskilt bygelkonfiguration kanske inte matchar från en enhet till en annan så det är viktigt att läsa instruktionerna för varje enhet att bestämma hur matcha upp inställningarna.
 • SATA-hårddiskar kräver inte jumper inställningarna bara tillgängliga SATA-portar i datorn.
 • moderkort och hårddisk gränssnitt är statiska känsligt och statiskt armband är en viktig förebyggande åtgärd för att förhindra skador på komponenterna inuti datorn. Skapa eller formatera en partition på en enhet kommer att radera all data på enheten.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:skillnaden mellan PC3200 & PC133-platser

Relaterade artiklar


 • Hur skannar jag använder en HP 1100A skrivare?
 • hur till låsa upp en Lenovo T61
 • hur man ansluter en HP Officejet 7140xi att en dockningsstation
 • hur man uppgraderar en bärbar dator till ssd
 • PC Card vs usb
 • hur du ansluter en InFocus projektor till en gateway anteckningsbok
 • hur man återställer en HP 7550a plotter
 • Toshiba Qosmio G35-av600 specs
 • dubbel display på bärbara datorer
 • msi vr340 specifikationer