Dator > hur man bygger en dator paket

 • hur man bygger en dator paket


 • Bygga datorer kan vara roligt och enkelt. Det finns inget bättre sätt att lära sig vad datorer är gjorda av, och de tekniker som lärt sig kan tillämpas för att bygga andra datorer eller utför uppgraderingar på datorer som behöver en liten boost. I själva verket fick många datatekniker sin start genom att bygga en dator paket från delar och sedan gå om du vill veta mer om området

  Du behöver:.
  CPU med kylfläns och fläkt
  . Moderkort.
  RAM.
  Case.
  Strömförsörjning.
  Hårddisk.
  Optiska enheten.
  Tangentbord.
  Mus.
  Monitor.
  Högtalare.
  Outlet band eller batteribackup.
  Operativsystemet.
  Anti-statiskt armband.
  Skruvmejsel set.
  Nylon buntband.

  köpa delarna


  1.
  Skaffa en CPU som en avvägning mellan hastighet och pris. Leta efter en modell som är långsammare än den senaste processorn tillgänglig, men fortfarande erbjuder de flesta av de funktioner för mycket mindre pengar. Köpa ett moderkort som har stöd för processorn och integrerad grafik på tavlan. Leta efter en styrelse som har ett större antal interna kortplatser som PCI och PCI Express, massor av interna SATA-portar, och gott om externa portar som USB och eSATA, och antingen har en DVI eller HDMI-utgång.

  2.
  Köp minst 4 GB i RAM-typ som rekommenderas av tillverkaren av moderkortet. Leta efter ett bra pris på ett medium hastighet RAM och köpa hög täthet moduler såsom ett enda 4 GB modul i stället för två 2 GB moduler, om möjligt, för att göra framtida uppgraderingar enklare och billigare.
  3.
  Skaffa ett fall som matchar den miljö den ska användas i och har gott om utrymme för expansion. Köp ett nätaggregat som har en effekt på 400 watt eller mer om man inte kommer med ärendet. Större nätaggregat kommer inte använda mer kraft, men svalare och har mer kapacitet för ytterligare enheter eller en dedikerad grafikkortet.
  4.
  Köp en hårddisk som erbjuder en stor mängd lagring och ansluts med SATA-gränssnitt. Hastigheten på enheten är inte lika viktigt som kapaciteten för de flesta användare, så större bättre och det finns många olika enheter att välja mellan. Leta efter ett lågt pris och en lång garanti, eftersom vissa enheter erbjuder ett 3-års garanti för mindre pengar än andra enheter som endast omfattas i ett år. Skaffa en optisk enhet som stödjer flera format för DVD och CD skriva och ansluts till en av SATA-portar på moderkortet.
  5.
  Köp ett tangentbord och mus som ansluts via USB-portar och , om möjligt, prova dem innan man köper se till att de har en bra känsla. Skaffa en uppsättning högtalare som inkluderar en volymkontroll och kräver sin egen kraftkälla. Köp en stor widescreen skärm som har en hög upplösning och ett lågt pris. Skaffa en våg skyddat utlopp band eller batteri backup system för att leverera ström till datorn. Leta efter strömförsörjning skydd som innebär en garanti mot skador från överspänning på objekt anslutna till dem.
  6.
  Köp ett operativsystem som är utformat för full anläggningar, som en uppgradering version är inte licensierad för en ny dator och kan inte installera utan ett äldre operativsystem närvarande. Köp ett litet paket med små band nylon kabel för att städa upp i datorn och få ett antistatiskt armband för att undvika att skada komponenter med statisk elektricitet samtidigt som man bygger datorn.

  Building System


  1.
  Öppna låsmekanism för CPU genom att lyfta den lilla spaken upp till vertikalt läge. Sätt i processorn genom att rikta den lilla triangeln på ett hörn av processorn med den lilla triangeln på uttaget och långsamt sänka den på plats, är mycket noga med att inte böja stiften. Sänk låsmekanismen på plats. Fäst kylflänsen genom att placera den direkt på processorn och fästa fjäderklämmorna att flikarna på CPU-sockeln. Installera RAM genom att rikta nyckeln skåran i RAM-modulen med nyckeln fliken i sockeln och trycka rakt ner jämnt i båda ändar av modulen tills plastclips klickar på plats.
  2.
  bort den bakre plattan hamnen ansikte som följde med i fallet och installera den som kom med moderkortet. Skjut ansiktet plåten försiktigt för att undvika att böja den, och sedan se till att varje liten flik runt kanten snäpps fast ordentligt. Rikta in moderkort med fallet och inspektera moderkortet standoffs där skruvarna håller moderkortet i målet. Kontrollera att det finns ett dödläge för varje hål på moderkortet och ingen extra. Installera moderkortet genom att placera den bakre hamnar den bakre porten panelen och sakta sänka ombord på standoffs. Sätt in en skruv i varje hål och försiktigt dra åt dem utan att använda för mycket kraft.
  3.
  Montera hårddisk i en av de små vikar med fyra skruvar och lämnar gränssnittsportar exponerade mot moderkortet. Montera den optiska enheten i en av de stora bukter genom att ta bort en vik täcka från framsidan av ärendet och skjuta kör in från framsidan. Använd fyra skruvar för att hålla det på plats. Fäst en datakabel till varje enheter och anslut hårddisken datakabeln till SATA port 0 och den optiska datakabel för SATA port 1. Fäst fallet kontakter frontpanelen till moderkortet genom att matcha på knappen för att reset-port på moderkortet och så vidare, med hänvisning till moderkortet manual för exakt platser på varje kontakt eller tittar på tavlan en uppgift om vilket stift går till som kontakter.
  4.
  Installera strömförsörjning genom att rada upp de fyra skruvhålen med baksidan av ärendet och sedan bifoga makt leder till moderkortet som anges i moderkortet handboken. Bifoga en makt leder till hårddisk och optisk enhet och i samtliga fall fläktar installerade i systemet.
  5.
  Bunta ihop lösa kablar tillsammans med band nylon kabel och undvik att använda någon spänning på kablarna, vilket gav dem lösa i buntbandet som möjliggör rörelse om det behövs. Undvik kontakt mellan kablar och buntband och eventuella fläktar och stort utrymme för luftflöde över fläktar och kylflänsar inne i målet. Sätt på locket på fallet och fäst bildskärm, tangentbord, mus och högtalare. Anslut nätsladdarna för datorn, bildskärmen och högtalarna till uttaget band eller batteribackup.

  Operativsystemet


  1.
  Slå på datorn och omedelbart placera skivan operativsystemet i den optiska enheten.
  2.

  Tryck på "Enter" när du ombeds att starta från CD /DVD-enheten.
  3.
  Klicka på "Installera nu" när du uppmanas av operativsystemet installationsprogrammet. Följ instruktionerna på skärmen med hjälp standard val för att installera operativsystemet. (Se Resurser. )

  Tips och varningar


 • När du köper en CPU se till att leta efter en "Retail Box" version av processorn i stället för en "OEM "version. Återförsäljarversionen erbjuder en 3-års garanti jämfört med ett års garanti för en OEM-version, och detaljhandeln version också kommer med en godkänd kylfläns och fläkt.
 • Köpa ett moderkort med integrerad grafik eliminerar Behovet av ett dedikerat grafikkort, vilket sparar en stor del av pengarna i förskott. Ett grafikkort kan alltid läggas till senare om det behövs, och då kommer priserna har sjunkit och snabbare kort finnas tillgängliga.
 • Tiny fall kan se cool, men de är svåra att arbeta i och lämnar litet utrymme för komponenter, så en större fall oftast en bättre idé. De flesta användare tycker en mid-tower design med fyra eller fem enhetsfack att vara lagom.
 • Flera föremål som omfattas av datorn bygga är statiska känsliga och det rekommenderas starkt att bära en anti-statiskt armband medan tar i någon av komponenterna.
 • Det är oerhört lätt att skada processorn går att reparera genom att böja stiften och försiktighet bör iakttas för att undvika att använda någon kraft när du sätter processorn i sockeln på moderkortet. (Se Resurser. )

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:Hur man spelar en VCD på datorn

Relaterade artiklar


 • hur du flyttar låtar från LimeWire till en CD
 • hur man kan övervaka och testa SATA-diskar i ett externt eSATA-fall
 • innebörden av äldre system
 • hur man ändrar en Epson 3170 är smart Panelen standard
 • flashminne återhämtning
 • Hur du manuellt sätta på CPU fläktar
 • felsökning av en bluetooth som inte är ihopkopplad efter omstart
 • hur du uppgraderar minnet för Acer Extensa 4220 laptop / notebook
 • hur flash P5E3 Deluxe bios
 • hp pavilion ze4942 notebook pc specifikationer