Dator > datorns hastighet analys

 • datorns hastighet analys


 • Testa olika system på din dator kan du undersöka hastighet flaskhalsar och göra optimeringar som lämpliga för att öka datoranvändningen. Det finns ingen one-size-fits-all lösning att få ut mesta möjliga av din dator, men med några tester som du kommer att vara på god väg att skapa en färdplan för att förbättra hastigheten på din dator Du behöver:
  bärbar dator
  . Datorskärm eller suppleant dator.
  VGA eller DVI sladd.
  Windows XP.

  Hårddisk Test

  Den överföringshastighet på din hårddisk (hårddisk) påverkar hur snabb din dator kan läsa och skriva filer till hårddisken. Detta datahastighet beror på flera faktorer, bland annat hastigheten och optimeringar programvara samt anslutningar används för att fästa enheten till datorn. Använda hårddisk riktmärken aggregat all denna information på dig på ett mått som är lätt att förstå och möjliggör jämförelser.

  PCMark Vantage är en svit av benchmarking tester som innehåller sex HDD riktmärken, inklusive fil skriver prestanda och data genomströmning.

  Graphics test

  Testa grafik innebär en process som kallas benchmarking, där du kör ett standardiserat program för benchmarking på din dator och jämför resultaten med andra med liknande datorer.

  Populära grafik benchmark-tester inkluderar 3DMark Vantage och Game referensvärden. 3DMark Vantage är utformat för att testa grafikkort förmåga att bearbeta och göra DirectX10 innehåll. Detta är viktig statistik för spelare. 3DMark Vantage erbjuder sina kunder också information på sin hemsida om populära datorkonfigurationer bland användare av programmet.

  Flera populära PC-spel som Crysis och Quake innehåller benchmarking program som stress din dators grafikkort med spel " egen grafikmotor. Dessa är populära mätningar som används på Internet för att definiera förväntningar på prestationer för specifika spel samt total grafikprestanda.

  CPU test

  Speed är inte det enda måttet som används för att jämföra CPU prestanda. I själva verket är hastigheten oftast en känd mängd utannonseras av CPU tillverkare. CPU stabilitet, dock är en parameter som kommer att ge dig en uppfattning om hur väl din dator kommer att hålla upp under långa perioder av stress.

  Populära CPU stress referensvärden ingår CPU Stability Test och Prime 95. CPU Stabilitetstest använder flera trådar att betona datorns processor liksom andra medel, såsom Random Access Memory (RAM) och moderkort. Prime 95 är känd för sina stresstester läget som använder flertrådiga processer för att betona alla tillgängliga processorkärnor samt system minne.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:vad är en diskett gjord av?

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en dator HD15 till en HDMI
 • HP 7850 dator specifikationer
 • Realtek ljuddrivrutinen installationsproblem
 • Hur får jag tillbaka fabriksinställningarna på en Toshiba A135-s4656 ti satellit?
 • specifikationer för Apple eMate 300
 • Moderkort & CPU kompatibilitet
 • hur man byter uttag på PC torn
 • Hur installerar jag ljud på min nt maskin?
 • Hur byter jag Compaq F700 skärmen?
 • AMD Geode LX specifikationer