Dator > Realtek ljuddrivrutinen installationsproblem

 • Realtek ljuddrivrutinen installationsproblem


 • ombord ljudkort behöver Realtek Audio drivrutiner för att fungera korrekt med en dator. Många datorer levereras med Realtek integrerat ljudkort. I de flesta fall är installationen av drivrutinen en enkel process och är ett paket med annan installation av drivrutiner programvara för en dator. Det finns vanligtvis inga problem, felmeddelanden eller fel med installationen. Men förarna ibland installera felaktigt, är fel Realtek drivrutin installerad eller om datorn fortfarande är ljudlös, även när den korrekta drivrutiner är installerade. Innan man antar att ljudkortet inte fungerar, först felsöka och åtgärda andra installationsproblem.

  Corrupt Installation

  När en CD används för att installera ljud drivrutiner bör botten av CD alltid kontrolleras. En repig eller smutsig CD kan orsaka korrupta filer som ska kopieras, eller filer som ska hoppas över. Detta leder till felaktiga installationer där förarna inte installeras på rätt sätt.  Använd alltid uppdaterade drivrutiner när man installerar ett Realtek ljudkort. Även när ett ljudkort nyligen köps, kan den ha haft ett långt liv butikshyllan. Detta kan orsaka konflikter med nyare operativsystem eller uppdaterade versioner av Windows. Lös problemet genom att gå till Realtek webbplats och hämta de senaste drivrutinerna för ljudkortet modellen. Behöver dock hämtningen utförs på en dator med en snabb Internetanslutning. Annars finns det en risk att filerna hämtas felaktigt. Om detta händer kan fel uppstå när drivrutiner är installerade. För att säkerställa detta inte sker, åter hämta ljud drivrutiner och installera från den nyligen nedladdad kopia.

  fel modell nummer

  Det är mycket lätt att ladda ner och försöker installera en felaktig drivrutin med Realtek. Detta företag skapar många olika modeller, och installera en modell som inte är ansluten till datorn kommer inte att fungera korrekt. Hitta Realtek ljud antal kort modell genom att öppna skrivbordet och letar efter modellnumret på ljudkortet eller på moderkortet. Datorn Dokumentationen ska också ge den rätta Realtek modellnummer. Besök också gärna datortillverkarens webbplats och söka stöd genom att kalkylera en dator märke och modell. Webbplatsen bör lista alla drivrutiner som finns tillgängliga samt fabrikat och modellnummer för video-och ljudkort.

  Misslyckades Card

  När den senaste drivrutinen är korrekt installerad, men ljudet är ännu inte tillgängliga, tyder detta på en sviktande ljudkort. En sviktande kort kan visa att drivrutinen är korrekt installerad, men det kommer inte att fungera, även efter högtalare och ljud kablar är markerade. För att verifiera att inte kortet, testa ett annat kort på datorn. Om det nya kortet fungerar korrekt, är då Realtek integrerat kort defekt eller inte längre.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur man fångar ut till en skrivare på en dator

Relaterade artiklar


 • Celeron-processor specifikationer
 • hur man provköra en TV-utgång på min pc
 • hur man rengör insidan av en laptop skärm
 • hur man kan återställa en trådlös kort på en bärbar dator
 • hur du installerar ett PCI grafikkort i en Dell Dimension 2400
 • Hur installerar jag en intern 2,5 WD hårddisk?
 • hur man installerar interaktiva skrivtavlor
 • hur man använder ett SD universaladapter
 • Datorns fläkt diagnostik
 • hur du tar bort historia i dag i Finder på Mac