Dator > typer av adresseringsmoder i datorer

 • typer av adresseringsmoder i datorer


 • Random Access Memory eller RAM är den viktigaste minnet för en dator. Ansökningarna in och köras i RAM. Adresseringsmoder fördela RAM i portioner som kan vara individuellt refereras så att centralenheten, eller CPU, kan avgöra vilken minnesplats som används av en maskin instruktion.

  Omedelbara adresseringsläge

  Den omedelbara läget är den enklaste form av adressering. Operanden är en del av undervisningen, och därför inget minne referens, förutom undervisning, är skyldig att hämta operanden. Detta läge är snabb och kan användas för att definiera konstanter eller ställa inledande variabelvärden. Detta läge har en begränsad räckvidd eftersom det är begränsat till storleken på adressfältet, vilket för de flesta instruktionsuppsättningar är liten jämfört med ordlängd.

  Direkt adresseringsläge

  I den direkta läge, innehåller adressen fältet adress operanden. Det kräver ett enda minne hänvisning att läsa operanden från den angivna platsen. Det ger dock endast en begränsad adress utrymme.

  Indirekt adressering Mode

  I indirekt läge påpekade minnesplats till av adressfältet innehåller adressen (pekaren) operanden, som i sin tur innehåller den fullständiga -längd adress operanden. Detta läge har en stor adressrymd, till skillnad från direkt och omedelbart ta itu med, men eftersom flera minnesaccesser krävs för att hitta den operanden det är långsammare.

  Registrera adresseringsläge

  Registrera läge liknar direkt läge. Den huvudsakliga skillnaden mellan de två lägena är att adressfält instruktion refererar till ett register i stället för en minnesplats. Registrera behandlar inte har en effektiv adress. Tre eller fyra bitar används som adress fältet till referens register.

  Registrera indirekt adressering Mode

  Detta läge liknar indirekt adressering. Operanden är i en minnescell som pekas ut av innehållet i ett register. Registret innehåller den effektiva adressen till operanden. Detta läge använder en mindre minne tillgång än indirekt adressering. Detta läge har en stor adressrymd, men det är begränsat till bredden av registren tillgängliga för att lagra den effektiva adressen

  Deplacement adresseringsläge

  Deplacement läge består av 3 varianter:.  1) relativ adressering

  2) Base registrera itu

  3) Indexering adressering.  Det här läget kan anses vara en kombination av direkt och registrera indirekt adressering. Adressen har två värden:. Basvärde och ett register som innehåller ett heltal förskjutning som läggs till eller dras från basen och bildar en effektiv adress i minnet

  Stack adresseringsläge

  Stack-läget, även känd som implicit itu , består av en linjär antal platser kallas sist in först ut-kö. Operanden är på toppen av stacken. Bunten pekaren är ett register som lagrar adressen till toppen av stacken plats.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur du uppgraderar batteriet för Asus Eee 900

Relaterade artiklar


 • hur isär en Sony Computer Vaio PCV
 • hur man arkiverar en DVD-R
 • hur man konfigurerar en anpassad PC
 • hur man torka en pc hårddisk ren
 • hur reparera en Dell 9300 inspiron skärm
 • alternativ när du knäcka din laptop skärm
 • hur du ställer in en dator till skrivare trådlöst
 • NEC np1000 projektorn specifikationer
 • importera fysiska maskiner till vmware
 • skillnaden mellan 2700 & 3200 DDR RAM