Dator > problem att se upp för i montering en PC

 • problem att se upp för i montering en PC


 • Desktop PC församling kan vara roligt. . Bestäm hur mycket du vill spendera och vad du vad du ska uppnå med datorn och skräddarsy delar för att uppfylla dina kriterier. Vissa svårigheter kan uppstå när du bygger PC, eftersom det är en samling komponenter vars specifikationer och gränssnitt varierar kraftigt. Men med omsorg, särskilt med förberedelserna för montering, kan vanliga hinder lätt övervinnas.

  Moderkort Val

  Det hela börjar med moderkortet. Välj den mest avancerade modellen du har råd eftersom detta kan du välja en mer avancerad centralenhet samt andra up-to-date komponenter. Nyare moderkort erbjuder förbättrade funktioner som USB 3. 0 portar, som är mycket snabbare än USB 2. 0 och tidigare. Ta del av moderkortet specifikationer, såsom dess RAM och grafikkort stöd så att du väljer kompatibla komponenter. Dessutom begränsar inte datorns livslängd genom att välja ett moderkort med några expansionskort.

  Moderkort Installation

  Det är lätt att glömma att moderkortet måste vara åtskilda från fall till mässing standoffs eller risers som matchar skruvhål på tavlan. I vissa fall är standoffs redan installerat, men om inte, måste de sättas in för att undvika kortslutning. Alla standoffs som inte har en matchande hål på moderkortet måste tas bort för att undvika skador, varnar webbplats ComputerShopper.

  CPU

  När du bestämmer moderkortets typ CPU-uttag, se till att du väljer en kompatibel processor. Intel och AMD är de ledande beslutsfattarna processorn. En AMD-processor kommer inte att fungera på en Intel-baserade moderkort, inte heller kommer en Intel CPU arbete i en AMD-baserat system ombord. Socket typer för båda märkena har stadigt utvecklats, så gör inga antaganden om kompatibilitet. Kontrollera moderkortet manual för att lära sig exakt vad processorer stöds.

  Videokort

  Äldre moderkort har en Accelerated Graphics Port (AGP) gränssnitt för grafikkortet. Nyare modeller använder PCI-Express (PCIe) interface. Försök inte att installera ett AGP-kort i en PCIe plats, eftersom de inte är kompatibla.

  Kylning

  En cool dator är en glad PC. Under montering, överväga att lägga till ytterligare en, billig kylfläkt i chassit. Fans på baksidan av målet bör dra varmluft från insidan, och fans på framsidan av ärendet bör blåsa in sval luft, råder webbplatsen Hardware Secrets.

  Power Supply

  Kolla kraften specifikationerna på din PC-komponenter att säkerställa strömförsörjningen du väljer är tillräcklig. Det är inte ovanligt att ett grafikkort kräver en strömförsörjning på 450 watt eller mer. En otillräcklig strömförsörjning kan orsaka felaktiga PC beteende.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur man byter HDS med kompatibla HDS för mac bok proffs

Relaterade artiklar


 • Vilken typ av skrivare och högtalare gå med en Dell?
 • HP 7850 dator specifikationer
 • hur man kan återställa en bild fabriksinställningarna med hjälp av en optisk skiva
 • hur man arrangerar fans i en dator
 • Varför var qwerty som anges i den ordningen?
 • hur kontrollerna av minneslatens på en asus M4A78T-E
 • hur man fixar Transcend flash-enheter
 • Definitionen av en PATA hårddisk
 • hur du avaktiverar dra pad på en IBM tangentbord
 • Felsökning AC-adapter problem