Dator > ominstallation en CPU

 • ominstallation en CPU


 • Installera om datorns processor är en mycket grannlaga uppgift som måste hanteras med stor försiktighet. Problemet är att en processor kommer att ha hundratals små stift som måste glida perfekt i kortplatsen på moderkortet. Om du böjer en del av dem är det nästan omöjligt att fixa dem och du kan sluta förstöra din cpu i processen. Lyckligtvis är att göra den faktiska arbetet inte komplicerat. Det kräver bara tålamod

  Du behöver:. .
  CPU
  Kylfläns /fläkt (levereras normalt med processorn).
  Termiskt fett.


  1.
  Tryck metalldelarna på datorns fall till marken själv. Detta kommer att förhindra urladdning av statisk elektricitet som kan ha byggt upp på fingertopparna och kan orsaka allvarliga skador på den känsliga utrustningen inuti datorn.
  2.
  Leta facket för din CPU. Om du installerar om det, som föreslås ovan, detta bör vara ganska enkelt. Men även om du är re-installera den till en helt nytt moderkort, är CPU slot ganska omisskännlig. Det är oftast vit och har hundratals små hål.
  3.
  Öppna spaken bredvid din CPU slot. I de flesta fall kommer du att märka en pil på CPU slot som passar ihop med den avsmalnande toppen av din CPU. Ibland kommer processorn har en pil också. Du måste rada upp processorn över hålen så att stiften passar i hålen (använd pilen och tips för att guida dig). Det kommer inte bara släppa på plats. Men vill du se att hålen tydligt match upp.
  4.
  Tryck ner den försiktigt men bestämt på din CPU. Du kommer att känna lätt motstånd, men inte mycket. Om processorn inte verkar vara på väg in på alla, sluta omedelbart, dubbelkolla att din processor är uppradade på rätt sätt med facket. Om det inte är, fixa justeringen. Om det är radat upp korrekt, dubbelkolla att inga stift är böjda. Om stift är böjda, se tips.
  5.
  Applicera några termiskt fett till toppen av processorn, i mitten (en droppe eller två kommer att bli bra). Sprid den runt med fingrarna så att det jämnt rockar toppen.
  6.
  Placera din CPU-fläkt och kylfläns (de oftast komma som en enhet) ovanpå processorn. Du kommer att märka att stödja skårorna på vardera sidan av CPU-kort där konsolerna på fläkten /kylflänsen måste hakas i. Var noga med att få det hooked i på vardera sida. När du har gjort det, nära spaken för fläkten. Anslut fläktens makten i moderkortet (se ditt moderkorts manual för där kontakten är Tips:. . Det är oftast en fyra stift nära CPU kortplats).

  Tips och varningar


 • Om dina stift är böjda, kommer du troligtvis behöver en ny processor. Men om du tycker att bara en eller två stift är böjda, och de som bara något, kan du kanske åtgärda problemet genom att väldigt försiktigt om tillämpning av en tång nål näsa att böja dem tillbaka i form. Observera att detta är en ytterst känslig operation och mycket få människor lyckas. Om din CPU är dyrt, kan det vara bäst att föra den till en professionell för att se om de kan åtgärda problemet.
 • Var ytterst försiktig med att inte böja stiften på din CPU. Dubbla och tredubbla kontrollera att processorn är kopplat in korrekt på ditt moderkort innan du trycker in det i facket. När stift börjar böja, det är mycket, mycket svårt att fixa om det kan fastställas alls.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:importera fysiska maskiner till vmware

Relaterade artiklar


 • hur man använder en HP-skrivare 8000dn med kuvertet funktionen
 • hårddisk installation och konfiguration
 • hur man installerar en HP LaserJet 1300 utan en skiva
 • Hur placerar jag en ny skärm på en hp pavilion ze4900 laptop?
 • hur man ansluter en HP Officejet 7140xi att en dockningsstation
 • hur man uppgraderar en Sony p hårddisk
 • Felsökning av en thinkpad
 • Felsökning AC-adapter problem
 • HP G60-507dx specifikationer
 • Hur du ser på tv via en Dell-dator