Dator > hur man kan återställa ett operativsystem i en annan dator om mitt moderkort har dött

 • hur man kan återställa ett operativsystem i en annan dator om mitt moderkort har dött


 • Moderkortet innehåller nödvändiga kretsar i kontakt väsentliga enheter, t. ex. hårddisken, RAM och CPU, till datorn. Längs moderkortet kör spår, som överför data och instruktioner mellan komponenter. Om moderkortet misslyckas kommer de komponenter som finns i PC: n inte kommunicera med den centrala processorn eller med varandra.  Operativsystemet, tredjepartsprogram, och personliga och multimediafiler är alla som finns på hårddisken. Om moderkortet installeras på en dator kanske du kan installera hårddisken i en annan dator och ändå ha tillgång till OS och alla andra filer som lagras på disken.

  Du behöver:
  kryssmejsel


  1
  Stäng av defekt system. . . Koppla bort alla kablar anslutna till baksidan av målet. Skruva av locket från fallet.
  2.
  Pop av locket från målet och skjuter bort den från undersidan av datorn. Ställ fall åt sidan. Tryck på chassit för att skingra eventuell statisk elektricitet.
  3.
  Skruva loss hårddisken från dess viken. Försiktigt ut hårddisken ur facket och ta bort eventuella kablar anslutna till baksidan av disken.
  4.
  Installera hårddisken i den andra datorn. Stäng av datorn, ta bort alla kablar från utsidan, ta bort locket och röra chassit.
  5.
  Kolla baksidan av enheten. IDE-hårddiskar använder tröjor som ändrar hur BIOS upptäcker disken. Konfigurera byglarna som "Cable Select" eller "Master" för att köra enheten som primär disk. Konfigurera byglarna så "Slave" för att köra enheten som en sekundär disk. Kontrollera hårddiskens dokumentation för mer information om hur man konfigurerar hoppare.
  6.
  Anslut de fyra-pin Molex adapter och 40-stifts flatkabeln eller SATA ström och datakabel, till baksidan av enheten. Om du installerar en IDE-disk som master, koppla slutet av flatkabeln till enheten. Om du installerar en IDE-disk som slav, fast i kontakten i mitten av flatkabeln till hårddisken.
  7.
  Skjut in enheten i en ledig vik. Skruva fast hårddisken på plats. Kontrollera alla anslutningar är säkra, sedan tillbaka strömkabeln och alla andra kablar till datorn.
  8.
  Ström på datorn. Tryck på "Esc" eller "F2" för att komma åt BIOS. Konfigurera IDE-eller SATA-controller som "Enabled" eller "Auto-detect. "
  9.
  Tryck på "F10" för att spara dina inställningar och avsluta från BIOS. Logga in på Windows 7 som administratör.
  10.
  Sätt in Windows 7 DVD i skivenheten. Klicka på "Kör setup. exe" från dialogrutan. Klicka på "Installera nu" bland alternativen för att börja en reparation installation av Windows 7.
  11.
  Klicka på "Gå online för att få de senaste uppdateringarna för installationen. "Läs licensavtalet och kryssa i" Jag accepterar licensavtalet. "Klicka på" Nästa ".
  Tolv.
  Välj" Uppdatera "från anläggningen alternativen. Windows startas. Fyll i din produkt nyckel i de obligatoriska fälten.
  13.
  Avmarkera "Aktivera automatiskt Windows när jag är online. " Klicka på "Använd rekommenderade inställningar. " Välj dina personliga preferenser bland alternativen.

  tips och varningar


 • En fyra-pin Molex kabel har en vit plastkåpa med flerfärgade kablar som kommer från kontakten. En 40-stifts flatkabel är bred och platt, med räfflor längs ytan på kabeln. SATA kablar och data är röda med svarta kontakter.
 • Windows 7 inte fungerar med alla datorer. För att köra OS bör båda datorerna har liknande specifikationer.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur man kopierar en LakeMaster Pro-data-kort till ett SD-kort

Relaterade artiklar


 • Hur man testar AirPort Extreme-kort
 • Hur byter jag den bärbara skärmen på en Toshiba A135-s4527?
 • hur man rengör insidan av en laptop skärm
 • Acer Aspire 9500 specifikationer
 • hur man kan få en dator via en router
 • hur du tar bort gångjärnsskyddet på en Dell C610
 • Compaq M2000 specifikationer
 • vad är en portreplikator för en bärbar dator?
 • tecken på datorskärm fel
 • hur man torka en pc hårddisk ren