Dator > hur du kan kontrollera USB 2.0

 • hur du kan kontrollera USB 2.0


 • Universal Serial Bus version 2. 0 (USB 2. 0) är en extern buss som används för att ansluta kringutrustning och andra externa komponenter hårdvara till din dator. Först släpptes i april 2000, är USB 2. 0 efterföljaren till den tidigare USB 1. 1-teknik och är även bakåtkompatibel med USB 1. 1, vilket innebär USB 1. 1-enheter fungerar med en USB 2. 0-port. Om du undrar om din dator har USB 1. 1 eller USB 2. 0-teknik, det finns flera sätt att räkna ut det

  Du behöver:.
  Inbyggda styrsystem
  . PC med tillgängliga kommunikationsport.
  Programvaruutveckling av ditt val.

  Kontrollera specifikationerna


  1.
  Leta reda på bruksanvisningen som följde med datorn. Öppna den manuella och navigerar i innehållet tills du hittar de tekniska specifikationerna för din dator, vanligen i antingen början eller slutet av handboken.
  2.
  Läs igenom de tekniska specifikationerna för information om vilken typ av externa anslutningar stöds. Om din dator är USB 2. 0 kompatibel, kommer specifikationer säga så. Om du inte hittar den manuella, vidare till nästa steg.
  3.
  Stäng av datorn och titta närmare på USB-portarna. Datortillverkare etikett ofta externa portar på en dator, så USB-portarna själva får ange om de är USB 2. 0 eller en tidigare version. För stationära datorer, titta på framsidan och baksidan av tornet för hamnar. På bärbara datorer, de är oftast på sidorna eller baksidan av datorn

  Enhetshanteraren i Windows


  1 .
  Slå på din dator och vänta på att Windows ska laddas helt innan du klickar på "Start" klot. Lokalisera sökrutan längst ner på "Start"-menyn. I äldre versioner av Windows du måste klicka på "Kör".
  2.
  Skriv "Enhetshanteraren" i textrutan och klicka på "Enter". Vänta medan Windows söker efter och öppnar Enhetshanteraren. Beroende på datorns inställningar kan du behöva klicka på "Fortsätt" i ett "User Account Control" pop-up innan Enhetshanteraren öppnas.
  3.
  Expandera alternativet "Universal USB-styrenheter "genom att klicka på plustecknet bredvid. Leta efter ordet "Enhanced" i något av resultaten, vilken betecknar USB 2. 0 kapacitet. Om du inte ser det, expandera "Andra enheter" om det är tillgängligt. Leta efter "Universal Serial Bus (USB) Controller. " Om du inte hittar det, så har din dator inte stöd för USB 2. 0. Om du inte hittar den under "Andra enheter" kommer du att behöva installera en drivrutin för USB 2. 0 ska fungera.
  4.
  Dubbelklicka på "Universal Serial Bus (USB) Controller "Om du hittade den under" Andra enheter ". Navigera till fliken "Allmänt" och välj "Installera om drivrutin. "I det nya fönstret, välj alternativet att installera programvaran automatiskt och följa eventuella anvisningarna på skärmen för att installera USB 2. 0-drivrutinen.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:Hur du använder HP Scanjet 5200 programvara för Scanjet 5100

Relaterade artiklar


 • hur man installerar Lexmark z715
 • hur man startar upp en hårddisk från en IDE-controller-kort
 • Inaktivera flödeskontroll på ett nätverkskort
 • hur man gör en flash-enhet startbar från en ISO-fil
 • hur man stänger av den knapp på en bärbar dator
 • diy laptop mods
 • hur man klona en synamic disk
 • hur man återställer ett bläckpatronen i en Lexmark 23a
 • hur du uppdaterar kortläsare för SDHC
 • hur reparera isass.exe