Dator > den bästa flytande lösningar för kylning

 • den bästa flytande lösningar för kylning


 • Vätskekylning lösningar är gjorda för att flöda genom ett datorsystem och hålla den sval med samma grundkoncept som fordonsbränsle radiator. Vattnet eller kemisk vätska rinner genom rör, dra värme i en värmeväxlare och blåser en kall vattenlösning tillbaka genom rör, kyla luften runt enheten. Att välja rätt vätska kylvätska för ditt system beror på vad du har tillgängligt och vilken typ av prestanda du behöver.

  kranvatten

  Det enklaste valet är ibland det bästa valet. Även om det är lätt tillgängliga, kranvatten har ofta naturliga orenheter som kan täppa linjer eller orsaka korrosion. Kalcium och magnesium är de två största syndarna. Kalcium orsakar en kalk uppbyggd och magnesium ger en slemmig rester som täpper igen rören. Använd aldrig kranvatten behandlas med mer än 25 ppm (parts per million) av klor. Minimikrav för vatten som används i flytande kylning är mindre än 50 ppm av kalcium eller magnesium, mindre än 100 ppm total hårdhet, och mindre än 25 ppm av antingen klorid eller sulfat. För att vara säker, skicka ett prov på vatten till ditt lokala läns anknytning kontoret för att få en gratis vatten test.

  Beredda Vatten

  Avjoniserat vatten är helt fri från alla kemikalier och mineraler. Den innehåller ingen av de skadliga salter, mineraler eller andra föroreningar som orsakar problem med rör inuti vatten flöde. Det är elektrisk resistent, vilket är en fördel när man arbetar runt elektriska apparater. Men det är avjoniserat vatten mer korrosiva än vanligt vatten. Således, förnickling i rörledningar krävs, tillsammans med rostskyddsmedel i vattnet.

  glykol /vatten Solutions

  Både etylen och propylenglykol i kombination med vatten att göra en passande lösning för flytande kylsystem. Eten har ett brett sortiment av stabilitet i olika temperaturer och leder värme att dra bort den från målområdet. Eten utför även bra, jämfört med vanligt vatten eller avjoniserat vatten, eftersom det har en lägre viskositet och kräver inte så mycket kraft att pumpa det. Propylenglykol innehåller många av de samma egenskaper, men med något mindre effektivitet som eten. Dock är propen giftfri och säkra att använda i områden där människor, husdjur och vilda djur kan komma i kontakt med den. Även eten och propen ger frysskydd, aldrig använda Automotive Solutions frostskyddsmedel även om de är gjorda med dessa kemikalier. Andra hämmare blandas med glykol i dessa lösningar blir foul och tuggummi upp ytor på värmeväxlare och sälar.

  Perfluorerade Carbons

  Perfluorerade kolatomer är mindre korrosiva än avjoniserat vatten, är icke brännbara och icke-explosiv. De är även känd som dielektriska vätskor och deras icke-ledande gör dem till en önskad substans när man arbetar med elektronik. Den största nackdelen till perfluorerade kolväten är att de inte minskar värme samt vatten eller glykol /vatten-lösningar.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur man provköra en TV-utgång på min pc

Relaterade artiklar


 • hur man återställer hk 74 bläckpatroner
 • problem i en Cruzer Micro 8 GB
 • Hur skapar jag en Actiontec gt704 för Qwest dsl?
 • Felsökning av Compaq Presario V2000 eluttaget
 • hur reparera en diskettstation
 • hur man bränner en Dual Layer-DVD med programvara
 • hur man bygger en låg kostnad pc
 • hur du ändrar inställningarna på en lenovo pekplatta
 • Felsökning en strömkabel som inte fungerar på en Inspiron 5100
 • typer av skrivare och kostnad