Dator > hur man uppgraderar en PowerBook G3 266MHz

 • hur man uppgraderar en PowerBook G3 266MHz


 • Apple Macintosh PowerBook G3 266MHz bärbar dator, också känd som en Wallstreet, kan uppgraderas på flera sätt. Detta G3 Mac introducerades i september 1998 och avslutades i maj 1999 efterträtts av Lombard. Den 266MHz versionen var mitt modell mellan 233 MHz och 300 MHz modeller, var och kostar över $ 2. 800 när de var nya. De är ändå tillförlitliga om långsamma datorer med dagens mått

  Du behöver:. .
  RAM-chips
  Hårddisk.
  Processor.
  Stjärnskruvmejsel.
  Torx T8 skruvmejsel.


  1.
  Börja med RAM-kretsar. Lägga RAM-minne till en dator kommer att uppgradera den genom att göra det arbete snabbare och smidigare. Medan Wallstreet kom med antingen 32MB RAM-minne eller 64 MB, kan du höja den till 512 med två nya 256MB marker. Att komma åt RAM, måste du kopplar ur och ta bort batteriet, och allt i rätt utbyggnadsfacket. Sätt händerna i båda expansionsfack och dra sedan på spakarna som håller tangentbordet. Dra tangentbordet mot dig, höj sedan låskolven på tangentbordet bandkabel. Ta bort flatkabeln försiktigt, då de två grå stöd kablar på båda sidor. Placera tangentbordet ur vägen. Skruva värmeskölden, en lång, platt metall bit som sitter över vänster två tredjedelar av datorn. Lyft ut den med handtaget. Skruva den enda skruven som håller hårddisken på plats och lyft ut hårddisken. Få dina fingrar under höger sida av processorn --- i centrum nära skärmen --- och försiktigt bort det. Lossa de två silver klippen på varje sida av RAM chip och skjut chip ut. Vänd processorn över och göra samma sak. Sätt den nya RAM-chips i sina rätta ställen. De fysiskt mindre man går under.
  2.
  Ändra processorn. Alla Wallstreet processorer är utbytbara, oavsett om de är low-end 233 MHz eller det övre änden 300 MHz sort. Om du tar processorn enligt beskrivning i Steg 1, ta bort RAM-kretsar. Sedan placerar RAM-minnet marker i snabbare 300 MHz processor och sätta ihop datorn. Detta kommer att göra datorn betydligt snabbare än det var.
  3.
  Uppgradera hårddisken. Följ stegen ovan för att få ut hårddisken. Det fortfarande kommer att vara i hårddisken transport, som hölls i av fyra Torx T8 skruvar. Ta bort dessa. Skjut hårddisken ur vagnen försiktigt så att inte böja stiften på slutet. Du kan ersätta den gamla hårddisken med en snabbare, nyare. Varje EIDE hårddisk kommer att fungera, så du kan gå från den ursprungliga lilla enhet --- som antingen 4GB eller 8GB --- till en 40 GB eller större hårddisk. Fäst den nya hårddisken i vagnen och sätt ihop Wallstreet. Eftersom det är nyare, kommer den nya hårddisken springa fortare och göra Wallstreet mer effektivt.

  Tips och varningar


 • göra alla tre av dessa uppgraderingar kommer att förbättra G3 resultat mer än att göra någon av dem ensam.
 • Wallstreets, även om de ser lite ut som langobarderna och Pismos behöver olika processorer, RAM och andra komponenter. RAM-minnet för Wallstreet kallas 256 MB 100 MHz 144-pin SO-DIMM-moduler. En för botten måste vara den låga profil version av denna RAM chip.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur reparera spilla skador på en hp pavilion bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur dela Internet med Windows XP och Speedstream 5100 modem
 • hur du ställer in RAID 0 i Windows Vista
 • skrivardelning med en Linksys WRT54G router
 • gateway astro 400 specifikationer
 • hur du tar bort en LCD från en T30
 • Hur man använder en WD extern hårddisk
 • hur man kan expandera en SATA-eller IDE dator
 • Hur håller jag min Epson 8300i från överhettning?
 • hur man överklockar ett PNY GeForce 6600
 • Hur konverterar jag en dator till TV trådlöst?