Dator > hur man uppgraderar en G3-processor på en Wall Street PowerBook

 • hur man uppgraderar en G3-processor på en Wall Street PowerBook


 • Apple Macintosh bärbar dator som kallas Wallstreet, men officiellt utsetts till PowerBook G3-serien, infördes 1998 med tre olika processor nivåer. Den nedre delen var en 233 MHz följt av en 250Mhz och en 292Mhz modell av den ursprungliga Wallstreet producerade mellan maj och september 1998. Den Wallstreet II hade konfigurationer av 233 MHz, 266 MHz och 300 MHz, alla producerade mellan september 1998 och maj 1999. Det är möjligt att uppgradera någon av de processorer i någon av de Wallstreets undantag för 300 MHz.

  Du behöver:
  Snabbare processor
  . Liten Phillips skruvmejsel.
  Plastkärl.


  1.
  Ta bort tangentbordet från Wallstreet. För att göra detta måste du först koppla ur strömkabeln och ta ut batteriet. Sedan ta bort alla enheter utbyggnadsfacket från höger viken. Nå inuti både expansion vikar, hitta spakarna tangentbordet på och dra dem mot dig. Detta frigör slutet av tangentbordet mot dig och bort från skärmen. Ta tag i tangentbordets lösa änden och dra det försiktigt mot dig för att koppla klippen nära skärmen. Tangentbordet fortfarande kommer att knytas till tangentbordet band, vilket är ganska känslig. Det är ansluten via en låskolven som måste kopplas ur genom att dra upp något. När det är löst, skjut bandet kontakten ut. Du måste fortfarande Lossa ledningar på vardera sidan av datorn som du tittar in i området under tangentbordet. De bör vara grå och kan avlägsnas med lätt tryck från en skruvmejsel. Placera tangentbordet från datorn.
  2.
  Skruva loss de två Phillips skruvar på värmeskölden. Värmeskölden är en lång bit blank metall som sitter över processorn och andra komponenter. När skruvarna är borttagna, lyft det lilla handtaget på värmeskölden och ta bort den. Processorn sitter i mitten av Wallstreet nära skärmen.
  3.
  Lossa enda skruv som håller hårddisken fästet på plats. Hårddisken är till höger nära skärmen. Skruven behöver inte tas bort, bara att lossa. Ta tag i hårddisken och dra upp och till vänster för att ta bort den.
  4.
  nå in i öppet område där hårddisken var och stadigt men försiktigt tag i den processor som höger sida och dra upp den. Om du inte kan göra det med fingrarna, använd en plastkärl, men inte en metall ett, att koppla ur processorn.
  5.
  Avlägsna RAM-chips på toppen och botten av processor, om du behöver överföra dem till den nya processorn. Samtidigt drar metallclipsen på vardera sidan av varje RAM chip från chip och det kommer att växa upp. Skjut var och en ut.
  6.
  Installera RAM-chips i den nya processorn, sedan vända alla steg att sätta Wallstreet ihop igen. Kontrollera att processorn sitter ordentligt fast innan du sätter tillbaka Wallstreet.

  Tips och varningar


 • Alla processorer avsedda för Wallstreet bärbar dator är utbytbara. Du kan placera någon av dem i alla Wallstreet och det kommer att fungera.
 • processorer för Pismo och Lombard G3 bärbara datorer --- även om de kan se likadana ut --- är inte utbytbara mot Wallstreet datorer. För att uppgradera, se till att du har en Wallstreet-specifik processor.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur man installerar en deskjet f4235

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in en dator till skrivare trådlöst
 • specifikationer av GeForce4 Ti 4400
 • hur säker digital flash-kort
 • hur du ställer in en video kamera på en dator
 • Lenovo 3000 H210 RAM specifikationer
 • hur till återvinna bilder från en xD flash-kort
 • hur du lägger till RAM-minne till en D600
 • hur man uppgraderar en VGN-n230e usb
 • hur reparera en programvara fil
 • Hur uppgraderar jag minnet på en Lenovo y430?