Dator > hur man kan övervaka en Internet-router

 • hur man kan övervaka en Internet-router


 • En Internet-router används för att distribuera Internet-anslutningen till flera datorer samtidigt. Eftersom det är vanligt att stöta på problem i ett fast nätverk, måste du övervaka resultatet för routern och annan nätverksutrustning för att upprätthålla en jämn och oavbruten nätverksanslutning

  Du behöver:. .
  Dator
  Minnesmoduler.


  1.
  Starta om routern ibland, speciellt om det har varit i bruk i flera timmar eller om anslutningen börjar avta. Också, starta om modemet för att uppdatera Internet-anslutning. Låt dessa nätverksenheter minst en minut för att uppdatera innan du sätter tillbaka dem på.
  2.
  Se till att Internet-anslutningen delas ut till alla datorer i nätverket. Om en dator är inte upptäcka en Internet-anslutning, Ethernet-kabeln som ansluter datorn till routern kan vara trasig eller inte korrekt ansluten. Kontrollera att kabeln är ordentligt ansluten. Om datorn fortfarande inte kan identifiera Internet-anslutningen, ändra Ethernet-kabeln och se om problemet är löst.
  3.
  Återställ routern om problemen fortsätter att uppstå. "Reset" knappen som brukar finnas på baksidan av enheten. Du kan behöva en nål eller en nål för att nå den lilla knappen "Reset". Vänta minst en minut innan du slår på det igen, och sedan konfigurera routern igen så nollställning kommer att radera dina aktuella inställningar.
  4.
  Ansluta modemet direkt till en av dina datorer, om de datorer i nätverket kan inte identifiera Internet-anslutning. Detta är att avgöra om det är problem med Internet-anslutningen eller Internet-router. Om datorn upptäcker Internet-anslutningen när den är direkt ansluten till modemet, kan något vara fel med routern, med nätverkskonfigurationen eller routern är trasig.
  5.
  Ställ Internet-protokoll som "DHCP" för alla datorer för att undvika IP-adress konflikt. När du använder en router, rekommenderas användaren att använda DHCP istället för inställning av IP-adresser hand. För Windows XP-användare klickar på "Start", "Control Panel", "Nätverksanslutningar" och högerklicka sedan på "Anslutning till lokalt nätverk. "Klicka på fliken" Allmänt "," Internet Protocol (TCP /IP) "och sedan" Egenskaper. "Välj" Erhåll IP-adress automatiskt "och" Erhåll DNS-servern automatiskt. "Om du har Windows Vista eller 7 installerat, klicka på" Start "," Kontrollpanelen "," Nätverk och Internet "," Nätverks-och delningscenter "och" Hantera nätverksanslutningar. "Högerklicka på namnet på din anslutning, klicka på" Egenskaper "och sedan" Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4 ) "eller" Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6). "Klicka på" Egenskaper. "Välj" Erhåll IP-adress automatiskt "och" Erhåll DNS-servern automatiskt. "


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:den bästa färdiga datorer

Relaterade artiklar


 • cykliska redundanskontrollen tutorial
 • hur du ansluter SCSI-enheter till en datakabel
 • hur man rengör en toner LaserJet Q6000A
 • hur man byter ett e-maskin switch
 • hur man radera en UDF usb
 • hur man byter en bärbar dator ombord
 • vanliga typer av motstånd
 • hur du ansluter en iPod-adapter & en bluetooth
 • allmänna fel i Epson 320
 • min laptop kommer inte att upptäcka min trådlösa PC Card