Dator > hur man får ljudet att komma ut ur din TV med en bärbar dator med en HDMI-kabel

 • hur man får ljudet att komma ut ur din TV med en bärbar dator med en HDMI-kabel


 • HDMI (High-Definition Multimedia Interface) är ofta bli ett alternativ med bärbara datorer för att skicka video (och ibland ljud) signal till en extern skärm, till exempel en platt-TV. HDMI-ingångar blir standard med HDTV-apparater, och vissa erbjuder även specifika PC HDMI-portar också. HDMI kan förmedla video och ljud i samma kabel, och i vissa fall inget mer behövs för att få PC-ljud på TV. Men med vissa bärbara datorer eller TV, mer kablar eller åtgärder krävs för att göra denna ljudanslutning.

  Du behöver:
  HDMI-kabel
  . 3.
  5mm ljudkabel.


  1.
  Anslut en HDMI-kabel från HDMI-utgången på den bärbara datorn till en HDMI-ingång på TV, eller de särskilda PC /HDMI-ingång om din TV erbjuder det alternativet. Vidta alla nödvändiga åtgärder för att signalen från din bärbara dator till en extern bildskärm (t. ex. trycka på "FN" och "F5" samtidigt, och använda TV: ns fjärrkontroll för att ställa in TV: n som valt ingång för visning. Om ljudet kommer genom TV: ns högtalare när du tittar på innehållet som strömmande video på Internet eller en DVD, inga ytterligare åtgärder är nödvändiga.
  2.
  Anslut en 3,5 mm enda fronter stereo ljudkabel (eller 3,5 mm till komposit RCA-kabel för TV-apparater med denna HDMI-ljudingång alternativ) från den bärbara line-out/headphone uttag till ljudingången åtföljer PC /HDMI-ingång på TV, om din TV har denna ingång alternativet och ljudet var inte förmedlas genom HDMI-kabeln. Anslut HDMI-kabeln (eller en VGA eller DVI till HDMI adapter kabel för äldre bärbara datorer) för video också, och utför den funktion som leder signalen till en extern bildskärm och ställ in TV: n på den ingången. Med viss utrustning, kommer ljud sedan att skickas till TV precis som det skulle till ett par högtalare eller hörlurar.
  3.
  Högerklicka på ikonen för volymkontroll i botten Aktivitetsfältet och klicka på "uppspelningsenheter" för att öppna popup-fönster för ljudalternativ. I "Uppspelning", välj "Digital Output Device" eller "HDMI" som standard enheten, klicka på "Set Default" och klicka "OK" för att spara ändringarna. Denna metod fungerar med en rak HDMI-till-HDMI-anslutning, DVI-eller VGA till HDMI kommer fortfarande kräver 3. 5mm ljudkabelanslutningen och "högtalare" kommer att förbli den förvalda enhet.
  4.
  Om du fortfarande inte hört ljudet genom TV: ns högtalare, se till att volymen är uppskruvad på datorns inställningar och på TV, och att varken är inställd på Mute.

  tips och varningar


 • Olika fabrikat av laptop kan använda lite olika termer och kommandon, men begreppen kommer att förbli densamma. Kontakta din tillverkarens support för ytterligare information för att föra ljud med din modell.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:Lamborghini laptop specifikationer

Relaterade artiklar


 • Felsökning av en Lexmark E250dn
 • hur man hämtar data från en hårddisk
 • Lamborghini laptop specifikationer
 • hur du hittar den chipset på en IBM T42
 • specifikationer för micron transport GX3
 • hur du återvinner Kodak bläckstråleskrivare
 • hur man kan felsöka flash-enheter
 • Hur vet jag om en adapter eller omvandlare behövs för att en iTouch 2,0 ps2 tangentbord mus?
 • hur du ansluter min laptop till min tv
 • verktyg för att driva in en bärbar hårddisk