Dator > hur man bygger en barebone dator

 • hur man bygger en barebone dator


 • Barebones datorer blir allt mer populära eftersom fler konsumenter få kunskap om datorkomponenter och design. Många dator återförsäljare säljer barebones datorer som ett fall, moderkort och processor kombination som ger kunderna möjlighet att mixa och matcha andra alternativ av datorn. Detta gör det möjligt för kunderna att bygga ett system som uppfyller deras specifikationer utan att behöva oroa sig för moderkort och processor kompatibilitetsproblem. Barebone datorer låter också konsumenterna kringgå känsliga förfarande CPU installation. När en barebones system är valt kan användaren börja välja alla nödvändiga delar för att bygga en kraftfull maskin

  Du behöver:.
  Barebone dator
  . Skruvmejsel.
  Minne.
  Jordning armband.
  Grafikkort.
  Hårddiskar.
  Ljudkort.
  Optiska enheten.
  Kylsystemet.
  Strömförsörjning.
  Övervaka och inmatningsenheter.

  Core Hardware


  1.
  Kontrollera barebones paketet för att se om den innehåller minnet. Se till att datorn är frånkopplad från strömkällan när du arbetar. Installera minne genom att klicka minnet på plats och skruva ihop den med medföljande skruvar och en skruvmejsel. Varje moderkort installerar minne på olika sätt, så var försiktig. Kontrollera att du är jordad genom att bära en jordad armband. Installera aldrig datordelar när de är anslutna till elnätet. Skruva fast moderkortet i datorn där den passar i fodralet. Varje fall är olika, så installera det där det passar bäst.
  2.
  Välj ett grafikkort som är high end om du är en gamer, eftersom detta kommer att påverka kvaliteten på spelen eller grafiskt intensiva applikationer. Tänk på att grafikkortet tekniken förändras snabbt, så inte spendera alltför mycket. Alla kort kommer snabbt att föråldrade och behöver bytas. Installera grafikkortet till en ISKA plats eller annan grafik-kortplatsen med en skruvmejsel. Instruktionerna kommer att berätta vad facket använda för att installera grafikkortet.
  3.
  Anslut hårddisken till moderkortet med den medföljande kablar. Skruva fast hårddisken i ärendet.
  4.
  Placera transformatorn i chassit och koppla den till moderkortet. Se till att skruva fast nätaggregatet på plats med medföljande kontakterna.

  Ytterligare hårdvara


  1.
  Välj ett ljudkort om du ska ansluta datorn till en sund system eller kräver mer omslutande ljud än moderkortets integrerade systemet kommer att ge. Ansluts till moderkortet och installera i målet.
  2.
  Kontrollera att systemet har en optisk enhet som stödjer de funktioner du behöver. Välj en enhet som kan läsa och skriva till CD-skivor och välj en hastighet som är tillräckligt hög för att möta dagens media krav. Montera detta i chassit, sedan ansluta till fallet och moderkortet.
  3.
  Installera ett kylsystem som kommer att hålla alla dina utrustning köras effektivt. Överhettning i ett system orsakar extra slitage och kommer att skada ditt system. Fläktar och vätskekylning är de mest populära systemen på marknaden. Se till att kylsystemet är knuten till fallet med säkra skruvarna.
  4.
  Installera ett nätaggregat som ger tillräckligt med energi för att köra all din utrustning och ge utrymme för eventuella framtida uppgraderingar. En tillräckligt stor makt är absolut nödvändigt att funktionella driftsegenskaper.
  5.
  Välj ut kringutrustning som stödjer de funktioner du behöver i din dator. En bra övervaka och inmatningsenheter hjälpa höja upplevelsen av att använda en top-of-the-line-systemet. Ansluta dessa till datorn efter alla andra delar som är installerade.
  6.
  Anslut nätdelen till ett eluttag och slå på. Ställ in den interna programvaran när datorn är i drift.

  Tips och varningar


 • Se till att inte röra upp statisk elektricitet när du arbetar. Iklädd en grundstötning armband kommer att hjälpa, liksom stanna stilla under hela processen och undvika statisk elektricitet. Gnugga inte dina fötter mot mattan eller slitage statisk produktion av kläder som tröjor.
 • Arbeta aldrig på en dator medan den är ansluten till en strömkälla. Detta kan bränna ut datorn och orsaka elektrisk stöt.
 • Använd inte en magnetisk skruvmejsel, eftersom detta kan förstöra känsliga datordelar.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur du ställer in en Dell faxmodem

Relaterade artiklar


 • hur reparera en diskettstation
 • hur du tar bort gångjärnsskyddet på en Dell C610
 • magnetisk optisk lagring fördelar
 • hur använder jag återfyllda bläckpatroner i en Lexmark X6570?
 • hur till låsa upp en Lenovo T61
 • verktyg för att driva in en bärbar hårddisk
 • den snabbaste USB-enheter
 • hur du skannar min körkort med Xerox documate 252
 • skillnaden mellan SDR och DDR-minne
 • hur man använder en mac laptop som en slav