Dator > hur du uppgraderar moderkortet för en Sony PCV-rz32g

 • hur du uppgraderar moderkortet för en Sony PCV-rz32g


 • Moderkortet är den centrala anslutning för alla komponenter som är anslutna till datorn. Uppgradering av moderkortet kan vara en skrämmande uppgift, men med specificering av de tidigare moderkortet processen blir så mycket lättare. Moderkort begränsas av processorn de har möjlighet att stödja. Intel och AMD är de största CPU tillverkare --- Det finns alltså bara moderkort som antingen är AMD baserade eller Intel-baserade. Sony PCV-RZ32G använder en Intel-baserade moderkort, men du kan ändra om du vill.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Kan av kondenserad luft.


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort alla kablar från den. Ta Sony datorn och placera den på en stabil yta som är fri från skräp. Ta bort alla smycken du har på dig och inte gå runt det för mycket för att minimera vibrationer. När du tar bort en komponent, ta tag i den i kanterna så att den inte får någon elektrisk statisk urladdning.
  2.
  Tryck på och håll nere de två flikarna i den bakre delen av dator. Dessa flikar hålla sidopanelen chassit anslutit sig till. Skjut panelerna till vänster mot den bakre så att panelerna glider av. Dra ut och ta bort panelen, placera den på ett säkert ställe.
  3.
  Koppla bort alla kablar och data från sina komponenter. Koppla bort moderkortet kablar, hårddisken, den optiska hårddisk och andra kablar makt som kan installeras.
  4.
  Använd skruvmejsel för att börja skruva ur moderkortet. Var mycket försiktig här, för om du råkar dra åt en skruv till moderkortet du effektivt kan knäcka moderkort chipset, vilket gör att moderkortet helt värdelös. Ta bort CPU fläkten på moderkortet genom att låsa upp upphängningsbeslagen med fingrarna. Det en enkel spärr som du bara behöver för att lyfta.
  5.
  Förbereda nästa moderkortet för att föras in i chassit genom att ta bort damm partiklar caked upp i systemet. Använd en burk kondenserad luft att blåsa bort damm. Förbered moderkortet genom att sätta in de nya eller gamla CPU i uttaget. Sänk processorn spärren och sedan lägga ett tunt lager eller kylpasta till toppen. Ta CPU-fläkt och följ monteringsanvisningar som varje fläkt är annorlunda. Fäst minnesmodulerna till moderkortet genom att lyfta i slutet spärrarna och trycka på minnesmodulerna försiktigt i sina respektive platser.
  6.
  Sänk nya moderkortet i chassit och använda skruvar för att montera moderkortet till chassit. Skruva försiktigt för att inte knäcka moderkortet. Börja återknyta alla data kablar och strömkablar till moderkortet, hårddisken, den optiska enheten, eller andra enheter som kräver strömförsörjning.
  7.
  Stäng sidopanelen och strömmen systemet igen. Systemet bör starta upp, om den inte, se över moderkortets felsökning manual. Du har installerat nya moderkort i Sony PCV-RZ32G.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:Hur man testar AirPort Extreme-kort

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en Kingston 2GB DDR2
 • hur man installerar interaktiva skrivtavlor
 • hur man ansluter en Wacom Cintiq att en quad core iMac
 • NVIDIA GeForce 7800 GS specifikationer
 • Hur installerar jag en Toshiba Satellite A15-s127 trådlöst kort?
 • hårddiskpartition återhämtning
 • hur man kan återställa en trådlös kort på en bärbar dator
 • hur man byter mobo DC jack
 • hur man kan bli av det automatiska fall av skrivare
 • hur man frigöra plats på ett microSD-kort