Dator > hur du kan få en laptop processor i en stationär PC

 • hur du kan få en laptop processor i en stationär PC


 • Uppgradering processorn på datorn är ett bergsäkert sätt att blåsa nytt liv i en gammal maskin. En snabbare processor hastigheter upp allt som datorn gör. Det kräver inte en stor operation för att installera en ny processor, och de kostnadsbesparingar över att köpa en ny maskin är enorma. Att spara ännu mer, kan du återanvända en processor från en bärbar dator. Det finns ingen inneboende skillnad mellan de två typer av processorer, så om den bärbara datorn processorn är kompatibel med ditt moderkort och har samma stil uttag, då det kan installeras på skrivbordet.

  Du behöver:
  laptop processor
  . Desktop PC.
  Liten uppsättning skruvmejslar.
  Anti-statiskt armband.
  Termisk pasta.


  1.
  Jorda dig själv och din arbetsplats. En statisk elektricitet kan förstöra en dator och jordning själv eliminerar detta hot. Innan arbetet, kan du lämna el i kroppen genom att röra en bit metall, till exempel datorns chassi. För extra skydd, arbetet med en trä eller klinkergolv och slitage gummi sula.
  2.
  Wrap ett antistatiskt armband runt handleden och fäst den på en jordad yta, liksom datorns chassi. Vissa handledsband kontakten i marken kärl av ett eluttag. Om du har en av dessa, plugg bandet in i uttaget innan arbetet påbörjas.
  3.
  Öppna din stationära datorns hölje. De flesta fall hålls av en handfull skruvar i ryggen. När du skruvar dessa bör ärendet glider uppåt eller bakåt. Ställ in fallet och dess skruvar åt sidan.
  4.
  Leta reda på din dators processor. Det kommer att vara placerad på datorns moderkort, som är den största kretskortet i datorn. Processorn i sig är dold under ett stort metallföremål med fenor som kallas en kylfläns, som hjälper avleda värmen en processor producerar.
  5.
  Bort kylflänsen genom att låsa upp någon mekanism som är håller den på plats och försiktigt vrida det och samtidigt dra uppåt. Tvinga inte. Om det är fast, tillämpa en del värme genom att blåsa med en hårtork på det, och sedan försöker ta bort det igen. Om det finns en fläkt ansluten till kylflänsen, försiktigt dra ut kabeln som ansluter fläkten till moderkortet innan du tar bort enheten.
  6.
  Ta ut processorn. Denna del hålls på plats av en spak som kan dras uppåt. Spaken frigör processorn från sitt säte i moderkortet och även lyfter den uppåt så att du kan ta ut den lätt. Dra försiktigt ut processor, lyft rakt upp och se till att inte tvinga det.
  7.
  Sätt den nya processorn på exakt samma sätt den gamla processorn var orienterade. Processorer är utformade för att bokstavligen släppa på plats av gravitationskraften. Du behöver inte trycka på processorn alls. Om den inte sjunker på plats, försiktigt orientera processorn tills den faller i uttaget. Skjut låsspaken på plats igen.
  8.
  Installerar om kylfläns. Applicera ett tunt lager av termisk pasta till toppen av processorn. Termisk pasta hjälper värmeöverföring mellan processorn och kylflänsen. Använd inte ditt finger, Använd en bomullspinne eller plast applikator att sprida den jämnt. Placera kylflänsen tillbaka på toppen av processorn och återuppta kontakten låsmekanismen. Re-ansluta en fläkt till elnätet.
  9.
  Sätt tillbaka ärendet genom att skjuta den tillbaka på samma sätt som det lossnade. Skruva fall på plats.

  Tips och varningar


 • Vissa datorlådor kräva flera olika skruvmejslar att ta bort. Om du ser en skruv med en asterisk-format huvud, behöver du en "Torx" skruvmejsel.
 • För att få en billig bärbar dator processor, köpa en begagnad maskin med en trasig LCD eller andra stora fel. Se bara till att processorn fungerar.
 • Om du är orolig för statisk elektricitet, det finns många specialiserade produkter speciellt för att avskaffa den medan du arbetar med datorer, inklusive golvmattor och handskar.
 • När man arbetar med datorer aldrig tvinga något. Pieces är utformade för att gå i lätt, men de bara gå på ett sätt. Innan du bryter något, se till att du lägger det på rätt sätt.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:ATI Mobility Radeon HD 4530 specifikationer

Relaterade artiklar


 • hur du aktiverar pennan på Fujitsu LifeBook
 • Hur avgör jag föraren för en hp 5510?
 • hur man skriver ut svart-vita foton på en Epson
 • felsökning av en Toshiba M15 laptop ljudsystem
 • Felsökning av HP 2500c
 • hur man återställer latitud c640 BIOS-lösenord
 • Hur gör jag rensa en Epson CX4200?
 • Hur installerar jag ett fax bror Intel 2820?
 • hur man överklocka i7
 • hur man köper extra minne till en bror laserskrivare