Dator > Hur felsöker jag problem med en PowerBook G4 som inte har någon makt efter HD byte?

 • Hur felsöker jag problem med en PowerBook G4 som inte har någon makt efter HD byte?


 • Ett av de bästa sätten att uppgradera en äldre dator, inklusive en Apple Macintosh PowerBook G4 laptop är att ersätta den gamla hårddisken med ett nytt, större och snabbare disk. Det gör inte dig mycket bra, men om det efter det tråkiga förfarandet att installera den nya enheten, datorn startar inte på. Det finns flera saker som kunde gå fel med hårddisk byte, så finns det flera ställen att leta efter problem

  Du behöver:. .
  Torx skruvmejslar
  Phillips skruvmejslar.


  1.
  Kontrollera anslutningen mellan hårddisken och datorn. Det vanligaste problemet med hårddisk ersättare i alla PowerBook är att anslutningen inte fungerar. Antingen multipolkontakten kontakten som går på hårddisken själv inte sitter på rätt sätt eller i andra änden går in i datorn är det inte. Eftersom du inte behöver koppla ur kabeln vid datorn i Aluminium PowerBook kan problemet vara på hårddisken själv. Ta bort gummerade kontakten på hårddisken kabeln och kontrollera att göra vissa inte något av stiften är böjda. Om de är, försiktigt räta ut dem. Sätt tillbaka kontakten till hårddisken, vilket gör vissa det är förseglade ordentligt. Alla problem med denna anslutning kommer att hålla PowerBook från strömmen. I tidigare Titanium PowerBook, koppla du bandet från kretskortet också, så kolla att se till att anslutningen är fast också.
  2.
  Testa hårddisken i en annan dator Om du har en, eller ta den till en Apple reparation specialist. Att du köpt en ny hårddisk att placera i din PowerBook G4 betyder inte det fungerar. Merparten av tiden kommer det, men om du inte kan slå på datorn, är det vettigt att testa hårddisken. Om du har en annan bärbar dator, sätta hårddisken i rätt så slå på den. Om samma problem uppstår, kan du ha en dålig hårddisk.
  3.
  Undersöka alla de anslutningar som du gjorde när du öppnade ditt PowerBook G4. Du kan av misstag ha lossnat något. I nyare modell PowerBook, det finns många komponenter som overlay varandra. Kontrollera alla av dem. Kontrollera också elsladden sig inuti datorn. Om det har lossnat, kan det hindra den bärbara datorn från att slå på.
  4.
  Testa batteri och extern nätsladd. Dessa kan verka självklart, men om batteriet blev urladdat misstag, det kan vara en enkel fix. Strömsladdarna på de flesta bärbara Mac-datorer är lite tunn, så kontrollera att din verk. Testa det på en annan Mac om du har en.
  5.
  Ta din PowerBook G4 till en Mac reparation specialist om inget annat fungerar. Om du av misstag utlöste en strömstöt i kretsarna genom att inte jordning ordentligt, kan kretskorten vara död. Dessa kan bytas ut vid behov.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur man byter nätaggregat för PC

Relaterade artiklar


 • hur man rengör en hårddisk tallrik
 • hur man kan gå en Acer 5050 tangentbord till styrelsen
 • HP dv5-serien specifikationer
 • hur till låsa upp en Lenovo T61
 • Celeron 450 specifikationer
 • hur man fixar en WD extern hårddisk
 • felsökning av en Western Digital hdd
 • hur du ställer in HP Jetdirect 300 skrivarservrar
 • hur man demonterar en vostros 1500 LCD
 • vad bärbara datorer är kompatibelt med AOL: 9,5?