Dator > vilka egenskaper gör DVD och CD-enheter har?

 • vilka egenskaper gör DVD och CD-enheter har?


 • Du behöver:
  tom diskett

  En CD-och DVD-enhet är en funktion många datoranvändare hitta nödvändiga för dagligt bruk. . Även en del äldre datorer kan endast innehålla en CD-enhet kan läsa cd-skivor, är mest datorer skapas genom en kombination CD-och DVD-enhet som läser både CD och DVD. Eftersom en CD-och DVD-enhet läser samma skivor, är det logiskt att anta att de också delar många av de samma egenskaper.

  Funktion

  Den primära uppgiften för en CD och DVD-enhet är att läsa innehållet i tryckt på en skiva. Pressade skivor är professionell kvalitet skivor med musik eller program. Datorer med endast en CD-enhet kan också läsa CD-R och CD-RW. Kombination CD-och DVD-enheter kan läsa samma format som en solo CD-enhet, men läser man också ytterligare format, inklusive DVD-skivor trycks (filmer), DVD-R, DVD + R, DVD-RW och DVD + RW-skivor.

  överföringshastighet

  CD och DVD-enheter kan läsa skivor vid olika beroende på vilken typ av enhet som du har. De vanligaste överföringshastigheter är 16x DVD/40x CD, 16x DVD/48 CD och 8x DVD/24x CD. Enligt Tom's Hardware, kör med en högre överföringshastighet är i allmänhet dyrare, men desto högre överföringshastighet, desto snabbare och bättre prestanda. Storleken på enheten cacheminne buffert också kan påverka prestanda eftersom den större cachen bufferten, desto snabbare kan leverera data till datorn, rapporter Smart Computing tidningen. En snabbare cache buffert också hjälper till att eliminera fel vid läsningen CD och DVD.

  Design

  De flesta CD-och DVD-enheter vila i en 5,25-tums enhetsfack och är anslutna via seriell ATA-gränssnittet. De har också normalt använda en motordriven fack-, laddnings-mekanism, även om vissa modeller kan använda en slot-loading mekanism. Bärbar CD-och DVD-enheter kan också anställa en toppmatade manuellt manövrerad mekanism.

  Kopieringsskydd

  I ett försök att förhindra piratkopiering av musik, var några cd-skivor släpptes av skivindustrin efter 2001 inbäddade med ogiltiga data som gjorde dem ospelbara i många enheter datorns cd. Enligt Gauntlet Publikationer Society, orsaker CD-skivor utrustade med denna teknik ofta buller till musiken och kan orsaka viss datorutrustning att sluta fungera. De flesta CD-skivor släppts efter 2005 inte innehåller denna säkerhetsfunktion.

  Inspelning

  nyare modell datorer nog att inkludera en CD och DVD-enhet och brännare som tillåter användare att skapa sina egna musik-CD och DVD film. Denna funktion kan också användas för att säkerhetskopiera foton och andra viktiga dokument.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:Hur man slår ihop minnen

Relaterade artiklar


 • Inaktivera flödeskontroll på ett nätverkskort
 • hur man skyddar en hårddisk från misslyckande
 • hur man startar upp en hårddisk från en IDE-controller-kort
 • Pentium D 940 specifikationer
 • Hur du tar isär en Acer monitor
 • hur man fixar en monitor fladdrande dator
 • hur man skickar en stor fil till en extern enhet
 • hur man överklockar AMD Phenom 9950
 • HP Elite m9426f specifikationer
 • hur man kan återställa en trådlös kort på en bärbar dator