Dator > vanliga typer av motstånd

 • vanliga typer av motstånd


 • Trots att vi aldrig riktigt tänker på det, är den gemensamma motstånd överallt. Dessa små komponenter i alla elektroniska apparater är väsentliga för att de fungerar väl, utan dem, ingenting har vi skall vara operativa. Motstånd verkar genom att minska spänningar kring en bestämd krets och se till att aktiva komponenter (t. ex. de som producerar signaler) är försedda med nödvändiga spänningar för korrekt funktion. Det finns fyra huvudsakliga typer av motstånd: Surface Mount Technology (SMT), film, trådlindade, och komposition.

  Surface Mount Technology

  SMT motstånd tillverkas genom att deponera en tunn film av resistiva material på en minimal keramiska chip. Därefter är kanterna på motståndet klippta med slipning eller skärning med laser för att underlätta exakt motstånd från början till slut. Kontakterna i båda ändar, är fastlödda i kretskortet med hjälp av automatiserad produktion. Tolerans kan nå så lågt som 0,02 procent.

  Film

  Liksom deras motsvarigheter SMT, är film motstånd skapas genom att deponera en ren metall (e. g. , nickel) eller oxid (t. ex. tenn oxid) på ett substrat eller isolerande keramiska spö. Den "film" i film motståndet avser kol, metall och metalloxid filmtyper motstånd. Motstånd är sedan justeras genom att öka tjockleken av filmen och inskrivna ett mönster helix spår i materialet med en laserskärare. Jämfört med andra typer motstånd, film motstånd har den högsta maximala resistiva värde som kan överstiga 10 miljoner ohm.

  Trådlindade

  trådlindade motstånd härleda sitt namn från den metallegering tråd (e. g. , koppar eller nickel) lindade runt en liten keramisk stav och inneslutet i brandsäkra cement eller keramik. Vissa trådlindade motstånd typer kan avleda stora spänningar och kan bli mycket varma, av denna anledning de kan inrymmas i ett flänsat metallhölje och bultas till en metall chassi för effektiv värmeavledning. Som med alla trådlindade motstånd, är brandskydd inklusive flamsäkra höljet en primär säkerhet beaktas.

  Carbon Composition

  Carbon sammansättning motstånd är det vanligaste eftersom de är den billigaste och enklaste typen av motstånd att tillverka. Dessa är de äldsta av motståndet typer och som sådan finns inte med toleranser nära den i andra typer av motstånd. De är gjorda genom att blanda kol damm och icke ledande lera pulver, sedan innesluta blandningen i keramisk isolering med leder i varje ände. Förhållandet mellan kol till keramiska inne i motståndet bestämmer dess resistiv värde (dvs högre andelar resultera i lägre motstånd).


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur man frigöra virtuellt minne i XP

Relaterade artiklar


 • hur man överklockar en AMD Athlon XP 3200
 • hur du uppdaterar en laptop grafikkort
 • hur praxis att skriva för nybörjare
 • hur man byter batteri i en Mackie d8b
 • hur man spelar in och spara video från en kreativ anteckningsbok webbkamera
 • effektbehovet för grafikkort
 • Felsökning när en dator cpu är rinnande varmt
 • hur man kan jämföra cpu processorer
 • hur man återställer tiden på en Xerox 5638
 • hur man får ljud på min Gateway P-172X Notebook PC arbeta i Google Talk