Dator > hur man arrangerar fans i en dator

 • hur man arrangerar fans i en dator


 • Antal och placering av fläktar är viktiga överväganden i alla datorer fall med luftflöde för kylning. Datorns inre komponenter producerar mycket värme, särskilt CPU, grafikkort och hårddisk. Flödet av luft är det som kommer ta bort den här värmen från ditt fall, att hålla komponenterna svala nog att prestera bra och förhindra att de förtid. Genom att ändra placeringen av fläktar i ditt fall kan du omdirigera luftströmmen att rikta varmare komponenter och flytta luften ur datorn mer effektivt.
  1.
  Tänk den totala flödet av luft till, från och genom ditt fall innan beslut fattas om en fläkt arrangemang. Det finns många olika åsikter där ute, men för de typiska vertikal rektangulär låda fall det finns ett allmänt samförstånd, vilket kan ses i artiklar från kylflänsen Guide och Icrontic, liksom "Builder's Guide för Desktop /Tower Systems" av AMD, att luften bör träda fallet nära botten på framsidan och ut genom baksidan nära toppen. För den typen av fall kommer detta arrangemang orsaka frisk luft att passera över moderkortet och processorn, och kommer att förhindra varma luften från att dras tillbaka in i ärendet. Naturligtvis är inte alla är formade på detta sätt, och om du designa dina egna, får en annan logisk väg för luftflöde presentera sig. I vilket fall är dock det faktum att varm luft stiger kommer att påverka luftflödet oavsett övergripande formen, så ventilation varma luften nära toppen av ärendet nästan säkert en riktlinje att följa.
  2.
  Gör en placering av fläktar i ditt ärende som kommer att stärka den önskade luftflödet och mot samtliga komponenter som behöver särskilt kylning. Tänk på slutsatserna av noggranna tester av Icrontic som visade fler fans betyder inte nödvändigtvis bättre kylning eller luftflöde. I själva verket kan lägga fans hindra systemets effektivitet genom att införa turbulenta flöden som rör sig varm luft runt i fråga i stället för avluftning det. Varje fläkt la också fram en annan väg för damm att komma in i fallet, vilket försämrar kylningen prestanda ditt fall över tiden. Dessutom bör det ljud som alstras av fläktar i ditt fall inte ignoreras såvida du designar med kyla som högsta prioritet.
  3.
  Bestäm om varje fläkt i ditt system bör ansikte utåt eller inåt, det vill säga om det kommer att driva luft in i lådan eller dra ut luft. Ett fall kylning design dokumentet med AMD visar att för typiska fall, en bakre frånluftsfläkt trycka ut luften är viktigare än ett intag fläkt. Balansen mellan insug och avgas fans och deras kapacitet luftflöde (vanligtvis mätt i kubikfot per minut, eller CFM) kommer att avgöra om trycket inuti höljet är högre eller lägre än det omgivande trycket i rummet. Enligt en artikel från Technibble, högre trycket inuti höljet är i allmänhet bäst, eftersom varm luft och damm tenderar att avsluta ärendet som standard. Trycket i fallet och luftflödet kommer att påverkas av eventuella hål i ärendet, inklusive I /O-portar och optiska enheter, så försegla ditt fall eller lägga ventilationshålen att styra var luften kan komma och gå in. Kom ihåg att du vill luft flöda genom ditt fall, inte hålla det fyllde ut som en luftballong, så balans dina ansträngningar mot högre inre trycket med tillräcklig ventilation. Komponenter som behöver speciell kylning, såsom CPU, kanske grafikkort eller hårddiskar, förtjänar en särskild intagsfläkt placeras så att dra friskluft direkt på dem, speciellt om du överklockar ditt system. Dessutom är många sådana med hög värme-komponenter konstruerade för, och bör användas med en kylfläns som har en bifogad fläkt i chassit.
  4.
  Testa din konfiguration genom att köra datorn genom typiska uppgifter medan övervaka temperaturen på processorn och andra komponenter. De flesta moderkort gör processorn och moderkortet temperaturer tillgängligt för operativsystemet, så att du kan hålla koll på värmen med mjukvara. Nyare hårddiskar med SMART-tekniken också rapportera sina temperaturer för övervakning. Slutligen kan du lägga till egna termometrar, eller ens använda en infraröd kamera om du har en, för att få en bättre uppfattning om hur luftflödet är i rörelse värme i ditt fall. Kör samma tester när du byter konfiguration fans, du kan hitta områden som behöver mer uppmärksamhet, och du kan finna att några fans är överflödiga och inte bidra mycket till din kylning strategi.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:verktyg för att driva in en bärbar hårddisk

Relaterade artiklar


 • Hur du tar isär en Acer monitor
 • hur man köper extra minne till en bror laserskrivare
 • hur man installerar interaktiva skrivtavlor
 • hur man fixar en monitor fladdrande dator
 • Hur konverterar jag en dator till TV trådlöst?
 • en ny bläckpatron kommer inte att arbeta i en CANON IP4200
 • hur man överklockar en asus p5pl2-e moderkort
 • hur man använder GigaWorks T20 högtalare för en bärbar dator
 • felsökning av en Canon BJC-85 bläckpatron
 • hur man underhåller befintliga skrivare