Dator > hur du uppgraderar hårddisken på thinkpad 600E

 • hur du uppgraderar hårddisken på thinkpad 600E


 • Att veta hur man kommer åt din ThinkPad hårddisk fack gör hårddisken uppgraderingar en snabb och okomplicerad process. IBM utformade Thinkpad så att dess användare kan uppgradera hårddisken i några få steg. IBM ger också möjlighet att använda Ultraslim Bay HDD (hårddisk) Adapter att installera en andra hårddisk i din 600E's Ultraslim Bay. Uppgradera eller lägga till en andra hårddisk kan din Thinkpad 600E att hålla fler filer

  Du behöver:. .
  IDE bärbar hårddisk
  Platt skruvmejsel eller litet mynt.
  IBM Ultraslim Bay HDD adapter (tillval).

  Byt huvudsakliga hårddisk


  1.
  Stäng av din Thinkpad och stäng bildskärmen. Koppla bort nätadaptern. Förvandla din Thinkpad över och placera den så att den främre änden vänd mot dig.
  2.
  Skjut batterispärren i mitten av din 600E undersida till "Unlock". Batteriet skjuts ut något. Dra upp batteriet att ta bort det.
  3.
  Bort myntet skruven till höger om den tomma batterifacket. Bänd bort hårddisken locket liggande bredvid myntet skruven med din mynt eller en skruvmejsel.
  4.
  Dra plastfliken utåt för att ta bort din gamla hårddisk. Placera din gamla hårddisk försiktigt ner på ett säkert ställe.
  5.
  Tryck din nya hårddisken i hårddiskfacket. Du behöver inte tillämpa mycket kraft. Om du möta motstånd, dra ut hårddisken ur en aning och tryck försiktigt inåt igen.
  6.
  Ersätta hårddisken facket omslag. Byt myntet skruven. Line upp batteriet med gångjärn mot fronten av din 600E och sväng batteriet nedåt för att knäppa den på plats.
  7.
  Förvandla din Thinkpad upprätt. Sätt i nätadaptern. Öppna displayen.
  8.
  Sätt in skivan för operativsystemet som du vill installera i din 600E CD-ROM-enhet. Slå på din Thinkpad. Följ anvisningarna på skärmen för att installera operativsystemet på din nya hårddisk.

  Lägga till en andra hårddisk med Ultraslim Bay


  1.
  Stäng av din Thinkpad och Stäng skärmen. Koppla bort nätadaptern. Förvandla din Thinkpad över och placera den så att den främre kanten vänd mot dig.
  2.
  Tryck övergång reglaget för Ultraslim Bay på vänster sida av din Thinkpad till vänster. Dra ut enheten som är i Ultraslim Bay.
  3.
  Placera Ultraslim Bay hårddisk-adapter så att kontaktstiften ansiktet du och facket för hårddisken är vänd uppåt. Dra metallen proppen på bortre änden av adaptern uppåt.
  4.
  Försiktigt placera hårddisken i facket med etiketten vänd nedåt och stiften mot dig. Placera två tummar på adaptern externa stift. Använd pekfingrarna att dra hårddisken mot kontakterna tills den är ordentligt ansluten.
  5.
  Tryck metall proppen tillbaka ner. Skjut Ultraslim Bay HDD adapter i din dator Thinkpad's Ultraslim facket tills den snäpper på plats.

  Tips och varningar


 • Följ "Lenovo Support och nedladdningar" i det "Resurser" för att ta reda på vilka sorters hårddiskar ThinkPad 600E stöder. Den 600E har utvecklats av IBM, men numera stöds av Lenovo i enlighet med licensavtal.
 • Var försiktig när du tar bort och installerar hårddiskar. IBMs Hardware Maintenance Manual varnar för att plötsliga rörelser och stötar kan skada en hårddisk.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur du justerar kontrasten på en HP dv5-1235dx notebook

Relaterade artiklar


 • hur felsöker jag missfärgning TV-skärm?
 • specifikationer för Compaq Presario 1200
 • hur du tar bort standard minne från en Toshiba Satellite a6
 • DDR RAM information
 • gateway fx specifikationer
 • hur man använder en bärbar dator lcd på ett skrivbord
 • Definitionen av en PATA hårddisk
 • Wireless Notebook Adapter installation
 • Hur gör jag hdmi använda dator med AE900?
 • vad Western Digital enheter arbetar med iMac?