Dator > hur du lägger till mer hårddisk till en Dell 4600

 • hur du lägger till mer hårddisk till en Dell 4600


 • Dell 4600-serien stationär dator levereras som standard med Intel Pentium 4-processor och Intel 865PE eller 865G chipset. Grafik tillhandahålls av antingen ett ATI integrerade video chip eller ett ATI dedikerade grafikkort. Den 4600-serien Skrivbordet använder DDR RAM i ett dual channel konfiguration. Lagring ges av en intern IDE-hårddisk, och 4600-serien har en extra drive bay så att en annan IDE-hårddisk kan installeras

  Du behöver:.
  Ground rem (valfritt)
  . Små icke-magnetiskt Phillips-skruvmejsel.
  IDE flatkabel, om original kabel inte har kontakt för andra hårddisk.
  IDE-hårddisk.


  1.
  Stäng av Dell 4600. Koppla ur nätsladden från vägguttaget eller från baksidan av nätaggregatet på 4600. Haka alla enheter och kablar, t. ex. en skrivare, modem eller router.
  2.
  Ta bort vänster sida genom att trycka ned på spärren på baksidan av datorn, skjut bakstycket och bort från fallet.
  3.
  Fäst en grund rem till din handled och fäst den till en ren metall del av ärendet. I andra hand bara röra vid med handen regelbundet för att förhindra statisk elektricitet.
  4.
  Leta reda på hårddisken i nedre front i målet. Ta bort 4-pin Molex strömkontakt och 40-stifts flatkabel. Om denna kabel inte har en extra anslutning ca 4 inches från en i hårddisken, måste du köpa en som gör det. Om du har att få en ny bandkabel, ta bort den ursprungliga kabeln från moderkortet också. Vissa modeller har en mycket kort kabel med endast en kontakt i varje ände.
  5.
  Skruva loss hårddisken konsolen med Phillips-huvudet screwdriver. The skruv i mitt hårddisken fästet, knuten till fallet. Vrid fästet ut mot dig och koppla de två flikarna som håller den till målet. Detta kommer att utsätta den tomma hårddisken fäste. Ställ hårddisken på en hopvikt handduk. Hårddisken hålls i fästet med två små Phillips-skruvar på var sida om fästet.
  6.
  Ange eller kontrollera att byglarna på den nya hårddisken är inställda på "Cable Select. "De byglarna på baksidan av hårddisken. Det finns vanligtvis ett diagram för bygeln inställningarna på hårddisken. Inställningarna varierar från enhet till enhet.
  7.
  Skruva loss och ta bort den tomma hårddisken fästet på samma sätt som den första. Ta bort skruven, rotera och koppla flikarna. Installera den nya hårddisken i fästet genom att rada upp hålen i fästet med hålen i hårddisken och installera två skruvar på varje sida. Sätt in de två flikarna i ärendet, rotera fästet i ärendet och installera fästskruven. Installera om den ursprungliga hårddisken.
  8.
  Installera flatkabeln med den första kontakten i den ursprungliga hårddisken och den andra kontakten i den nya. Om du var tvungen att byta ut kabeln, anslut den andra änden av den nya kabeln i moderkortet. Koppla in en fyra-pin Molex strömkontakt till varje hårddisk. Bandkabeln har en upphöjd flik i mitten av kontakten som passar i en kortplats i hårddisken och på moderkortet.
  9.
  Montera motorkåpan. Anslut alla kablar och apparater. Slå på datorn. Det kommer automatiskt att upptäcka den nya hårddisken.

  Tips och varningar


 • Kontrollera att byglarna är rätt inställda.
 • Var försiktig när du Koppla in flatkabelkontakter så du inte böjer något av stiften på hårddiskarna.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:felsökning av en kanon fel skrivhuvud

Relaterade artiklar


 • specifikationer för Apple m8536
 • hur du ställer in en Belkin trådlös Travel Mouse
 • bläckpatronen skillnader i HP 60
 • Hur felsöker jag det inflytande på en Dell Dimension E510?
 • vad är DDR2 1066?
 • gateway astro 400 specifikationer
 • hur man klona en DVD på en Compaq Presario c555n
 • hur man använder systemet RAM-minne som grafikminne
 • steg-för-steg instruktioner om hur man bygger en dual-core dator
 • diy laptop mods