Dator > digital fotoframkallning tips

 • digital fotoframkallning tips


 • Den dolda utmaning att skriva ut ett digitalt foto är att förutsäga hur det kommer se ut i en helt annan presentation. . På din dator eller kamera skärm, är ditt skott projiceras i ögat, med ljuset lysa genom en samling bildpunkter dina data har målat i rött, grönt och blått (RGB) ljus. Skrivaren kommer att översätta samma data till punkter av bläck tillämpas på en reflekterande yta i cyan, magenta, gult och svart (CMYK), och du ser bara det ljus som papperet studsar (eller inte) i ögat . Ju mer du bryr dig om de exakta "luminans", eller ljus, som kommer ut varje område på skärmen, eller någon särskild färg, desto mer troligt att du kommer bli besviken med tryck. Några up-front beslut kommer att ge dig större kontroll

  vet hur mycket detalj är tillgängligt

  Förstora bilden så stor som du kan på skärmen och undersöka den noga. -Så nära du kan se porerna på hud. Bestäm om du vill behålla varje detalj, redigera det eller tvätta det. Om du vet att det finns bara en del av fotot som du verkligen vill skriva ut, beskära ner till den och spara resultatet. Titta ännu närmare genom att exportera bilden och öppna den i Adobe Acrobat, där du kan se (men inte spara) bilden på enorma förstoringar, och se var de pixlar blir synliga. Du kan aldrig skapa fler pixlar än du började med i kameran, men om inte beskärning eller andra manipulationer lämna dig med mindre än sex megapixel, och du planerar att skriva ut större än det klassiska 8 "x 10", bör du ha några bekymmer .

  Välj din skrivare

  Allt-i-ett bläckstråleskrivare skanner-skrivare-kopiatorer blir en handelsvara, och i allmänhet gör ett mycket bra jobb med amatör foton för de flesta användningsområden. För något mer färgintensitet, kan du leta efter en modell som erbjuder pigment i stället bläckfärg. (Pigment färg partiklar suspenderade i vatten, och färgämnen färg löst i vatten. ) Enligt Earthbound Light bloggen under 2007 var pigment tillgängliga skrivare från Canon, Hewlett-Packard och Epson. Du kan även använda dedikerad fotoskrivare, men dessa kan vara dyrare, kan de använda processerna med ännu fler dyra färg försörjning, och papper storlekar och typer kan vara mer begränsad. Du kan också hitta den kombination av kvalitet, flexibilitet och pris du letar efter genom ett foto-sharing webbplats som Snapfish, Shutterfly eller KODAK Gallery eller en professionell labb. Några av de delar webbplatser använder samma labb du kan använda direkt. En av de mest respekterade är myPhotopipe, och PhotoWorks säger att det projekt RGB-bilden på gammaldags optiska papper och utvecklar bilden på samma sätt som när det var Seattle FilmWorks.

  Välj din tidning

  Om du " är nöjd med en bläckstråle-skrivare, har du ett brett utbud av val av material. Papper är speciellt framtagna för fotoutskrifter är belagda (vanligtvis på bara en sida) med en emulsion av något porös lera som gör att flytande bläck att tränga på papperet, men skyddar prickar när de är torra. Högglättat papper ger dig närmast utseende till en traditionell bild eftersom blanka yta fungerar som en lins, hjälper ditt öga ser bläckstråle prickar som om de kör ihop något, liksom finare "grain" av gammalt foto emulsioner. Matte eller pärlemor finish kommer att förbättra en drömmande kvalitet och ofta ser mer ut som vad du såg på den lysande datorskärmen. För foton blandas med texten, försök broschyr papper. Online skrivare erbjuder även ytor duk print och papper med förtryckt mattor för att utforma, vid sidan av muggar och skryta böcker.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:processor köpa tips för moderkort

Relaterade artiklar


 • de bästa datorerna för redigering
 • vad är RAM-minne på en Compaq 7000-serien oss dator?
 • hur till återvinna bilder från en xD flash-kort
 • Xerox Phaser 8500/8550 felsökning
 • MSI G31M-f moderkort specifikationer
 • digital fotoframkallning tips
 • Felsökning en Inspiron 9100
 • hur man hämtar data från en hårddisk
 • Hur håller jag min Epson 8300i från överhettning?
 • NEC Versa p/75 laptop specifikationer