Dator > Xerox Phaser 8500/8550 felsökning

 • Xerox Phaser 8500/8550 felsökning


 • Korrekt underhåll och grundläggande felsökning kunskap kan gå en lång väg att hålla din skrivare fungerar korrekt och du sparar lite pengar. Den nya Vaxskrivare från Xerox är ganska självreglerande och har inbyggda felsökning som du kan prova innan du ringer en tekniker. Felkoder är alla inställda för tekniker att lösa, och vi rekommenderar att du ringer ut en tekniker för att lösa dem, eftersom de flesta kräver reservdelar eller en resa till maskindiagnostik att lösa

  Du behöver:.
  Flaska 99% isopropyl alkohol.
  Luddfria dukar.


  1.
  Ta bort allt papper från skrivaren och sätt in nytt papper från ett nytt paket som har acklimatiserad till rumstemperatur. Detta säkerställer fukt och andra miljöfaktorer tar inte ansvar för din utskriftskvalitet problem.
  2.
  Använd upp och ner pilarna på kontrollpanelen för att bläddra till "Felsökning" alternativet. När pilen är att markera den, klicka på "OK". Använd pilarna igen för att bläddra till "Problem med utskriftskvalitet" och klicka på "OK". Bläddra till "Print Quality Felsökning Page" och klicka "OK" efter att du har det markerats.  Detta kommer att skapa en sida som den inre motorn på skrivaren som hjälper isolera problemet till själva maskinen. Om ditt problem inte visas på denna sida, är frågan sannolikt inom den dator som du skickade utskriften från eller med programmet du använde för att skicka jobbet.
  3.
  Öppna fack 1 genom att dra den ner med hjälp av handtaget. Leta reda på stora vita MPT rullen genom att titta rakt ner. Rullen bör vara grå med några tydliga damm eller smuts på den. Om det är smutsigt, placera lite alkohol på din luddfri trasa och rengör rullen. Stäng facket när du är klar. Ta bort fack 2 genom att dra ut till sin högsta förlängning och sedan lyfta upp något samtidigt som du drar. Leta reda på rullen längst fram i facket. Detta roller bör alla vita med ingen smuts eller damm. Om det är smutsigt, rengör det som du gjorde för fack 1 rullen. Flytta pappersfacket åt sidan. Titta under maskinen där facket var beläget och hitta de orange rullen fästs mot undersidan av skrivaren. Nå i facket hålrum och släpp den orangefärgade fånga innehar plocka rullen på plats. Fångsten ligger på taket av facket cavity ungefär en fjärdedel av vägen över enheten från höger sida och några inches tillbaka. När du drar framåt på fångst, kommer valsen svänga ner. Kontrollera om smuts eller damm och rengör om nödvändigt. När du är klar, den skjuts upp tills det klickar på plats och sätt tillbaka den i pappersfacket.  Bort smuts och damm från rullarna är det grundläggande felsökning för störning i maskinen.
  4.
  Skriv ut ytterligare en Utskriftskvalitet Felsökning sida från steg 2 för att se om problemet är fortfarande reoccuring. Gå tillbaka till "Problem med utskriftskvalitet"-menyn och välj "Eliminera Light Stripes" om din fråga är lätt streck eller ränder i dina utskrifter eller "Ta bort Skriv Utstryk" om mörka strimmor eller fläckar är frågan. Om du fortfarande har dessa problem efter att ha kört proven några gånger, kanske du vill byta underhållssatsen eller ring på en tekniker.

  Tips och varningar


 • En service manual är skyldig att göra mer än grundläggande felsökning, särskilt när det gäller felkoder och när den inbyggda felsökning misslyckas med att lösa ett problem. Vid byte delar, reservdelar förfarandena är ganska lätta att följa. Jämfört med de flesta tillverkare, gör Xerox ett utmärkt jobb i detalj hur man gör saker i en service manual.
 • Ta aldrig ett verktyg för att något elektriskt utan att det blir avstängd och frånkopplad. Stänga av den ensam inte är tillräckligt säkert.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:Hur en SanDisk 5-i-1 kortläsare arbete?

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till RAM-minne till en D600
 • Hur uppgraderar jag minnet på en Lenovo y430?
 • hur man demonterar en paviljong laptop
 • Hur installerar jag det hk cc364x cylinderampullen med en hp 4014n?
 • hur man installerar RAM på en Toshiba Satellite
 • hur man överklockar en asus p5pl2-e moderkort
 • hur man överklockar en Intel Atom
 • kommer Epub arbetet med en IPAD?
 • hur man reparera en D800 laptop
 • hur man fixar din Dell laptop laddare