Dator > rensar BIOS lösenord på en IBM Thinkpad R51

 • rensar BIOS lösenord på en IBM Thinkpad R51


 • Lenovo ThinkPad R51 är en bärbar dator som ger dig möjlighet att ange ett lösenord som måste anges innan datorn kommer att starta upp. Detta lösenord kallas BIOS eller startlösenord. Även detta lösenord förbättrar säkerheten i datorn kan det också vara en olägenhet om du köper ThinkPad R51 på andrahandsmarknaden och det hindrar dig från att använda datorn. Ett litet batteri försörjer minneskrets som lagrar ThinkPad R51 BIOS-lösenord, och du kan rensa lösenord genom att ta bort denna reserv batteriet från datorn tillfälligt.

  Du behöver:.
  kryssmejsel


  1
  Vrid ThinkPad R51 helt off, och ta bort batteriet från undersidan av datorn. Placera ThinkPad R51 nedåt på skrivbordet eller arbetsytan.
  2.
  Ta bort en Phillips-skruv som håller hårddisken transportören till hörnet av ThinkPad R51 mittemot tom batterifacket. Skjut hårddisken transportören ur datorn och placera den på en säker plats.
  3.
  Hitta och ta bort de fyra Phillips-skruvar på botten av ThinkPad R51 med tangentbord- formade ikoner i närheten. Vänd ThinkPad R51 över och öppna fönstret.
  4.
  Tryck plast panel på övre delen av ThinkPad R51 tangentbordet framåt, i riktning mot skärmen. Flikarna på undersidan av tangentbordet komma ut från under handledsstödet släppa tangentbordet.
  5.
  Lyft tangentbordet något att avslöja kabel ansluts till moderkortet. Lyft försiktigt kabeln bort av moderkortets kontakt och ställ in ThinkPad R51 tangentbordet åt sidan. Stäng skärmen och vänd ThinkPad R51 över.
  6.
  Skruva av fem Phillips-skruvar längs ner på framkant ThinkPad R51, under handledsstödet. Dessa skruvar har ikoner i närheten som ser ut som ett handledsstöd eller styrplattan.
  7.
  Skruva ur de fyra Phillips-skruvar nära den tomma batterifacket med samma ikon som den i steg 6.
  8.
  Skruva av sex Phillips-skruvar från insidan av botten av ThinkPad R51. Dessa skruvar ska ha samma ikon som i föregående två steg. Du bör ha bort totalt 15 skruvar under de tre föregående stegen.
  9.
  Vänd ThinkPad R51 över och öppna fönstret. Koppla den lilla kabeln mellan pekplattan till moderkortet och lyft handledsstödet och styrplattan bort från ThinkPad R51. Enligt styrplattan bör du se den lilla reserv batteri till datorn.
  10.
  Koppla ur och ta bort reserven batteriet.
  11.

  Anslut strömkabeln på baksidan av ThinkPad R51 och tryck på strömbrytaren. Datorn slås på och inte be om BIOS-lösenord som skall anges.
  Tolv.
  Sätt ThinkPad R51 ihop genom att vända dessa steg.

  Tips och varningar


 • Beroende på konfiguration av ThinkPad R51, kan det ha upp till ytterligare två lösenord: en administratörslösenord och en hårddisk ett lösenord. Du kan inte rensa eller ändra dessa lösenord om du inte vet vad de lösenord är eller kan ersätta maskinvarukomponenter i ThinkPad R51. För att rensa administratörslösenord, byt moderkortet. För att rensa hårddisklösenord, ersätta hårddisken.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur du säkerhetskopierar du använder en extern hårddisk

Relaterade artiklar


 • Tyan s1854 moderkort specifikationer
 • AMD Geode LX specifikationer
 • Hur hotswap I DVD och hårddisk på Lenovos t61p?
 • felsökning av en suddig Xerox 8550
 • hur man gör en iChat konto på en MacBook
 • Hur gör jag pengar skrotning kretskort?
 • hur man byter Ethernet-uttaget på en Dell C810
 • hur man kan övervaka PC-system
 • hur isär en bärbar dator strömförsörjning
 • hur man hämtar data från en hårddisk