Dator > min Compaq Presario C7000 startar inte

 • min Compaq Presario C7000 startar inte


 • En Compaq Presario C7000 är en bärbar dator. När en bärbar dator inte startar, kan det finnas en rad olika saker fel med det. Om du inte är bekväm att arbeta på bärbara datorer kan du ta den bärbara datorn till en butik som skall fastställas. Men om du är en gör-det-själv-typ som gillar att laga saker, är det möjligt att fixa datorn utan att spendera onödiga pengar på IT-personal

  Du behöver:.
  Nya hårddisk
  . Extern dator bildskärm.
  Ny grafik grafikkort.
  Nya RAM-minnen.


  1.
  Stäng av datorn helt genom att hålla strömbrytaren i ca 10 sekunder eller tills datorn stängs av.
  2.

  Låt 30 sekunder att passera och sedan slår på datorn igen. Om datorn inte slås på alls, då den mest troliga problemet är datorns moderkort. På denna punkt bör du ta med dig datorn till en professionell för att få ett andra utlåtande.
  3.
  Märke till vad datorn gör som den slås på. Compaq-datorer, t. ex. C7000, pip när något går fel vid start. Om datorn piper och sedan går på tomgång som om du försöker starta, då är det antingen a) moderkortet och du får se en professionell, b) defekta RAM, och du måste byta ut minnen, eller c ) en defekt grafikkort, och du måste byta ut grafikkortet. Tänk på att om du får video i datorn börjar att starta upp men inte helt uppstart är den mest sannolika kandidaten för problemet hårddisken, och du måste byta ut hårddisken att åtgärda problemet.
  4.
  Anslut en vanlig datorskärm till den bärbara datorns videoutgång för att kontrollera om grafikkortet är defekt. C7000: s produktion hamnar kommer att vara anslutna annorlunda än skärmen, så även om den bärbara skärmen inte fungerar kan du få video på en extern bildskärm. Om du får video på den externa bildskärmen ser du att datorn faktiskt startar men inte dyka upp på din bärbara dator bildskärm, och därför problemet är grafikkortet. Byt ut grafikkortet för att åtgärda detta problem. Om det inte finns någon bild på den externa bildskärmen, då grafikkortet är bra, och frågan är något annat.
  5.
  Stäng av datorn, koppla bort alla kablar från den, ta bort batteriet och skruva skal på undersidan av den bärbara datorn att exponera minnen och hårddisk. Sedan ersätta-minnen med nya minnen och sätta den bärbara ihop igen. Om problemet kvarstår, då är den mest sannolika kandidaten ditt moderkort, och du måste besöka en professionell.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:Hur byter jag skärmen på en Compaq 6820s?

Relaterade artiklar


 • Hur kan jag stänga av funktionen nyckeln?
 • hur du formaterar & partion en hårddisk
 • Inaktivera cpu strypning i en Athlon
 • Linksys g installationsanvisningar
 • Hur använder jag en dator cd-spelare utan en dator?
 • Hur man återskapar en Western Digital hdd
 • hur du tar bort & ersätta den cykliska redundanskontrollen
 • hur man byter LCD på en Sony Vaio VGN-a240p
 • hur du överför data från en digitalkamera till en mp3-spelare med portabel usb
 • multiscan G500 specifikationer