Dator > lösningar för en flyttbar hårddisk backup

 • lösningar för en flyttbar hårddisk backup


 • Du behöver:
  kryssmejsel
  . Pincett.
  Antistatiska armbandet.

  Magnetband har länge varit en av de vanligaste metoderna för långsiktig lagring av data, men de kan vara dyra att köpa, vilket den utrustning som krävs för att använda dem. Hårddiskar, å andra sidan, kostar relativt lite. Av denna anledning, oavsett om du är ett företag eller hemanvändare kan du ha övervägt möjligheten att använda ett system med löstagbara hårddiskar för säkerhetskopiering. Det finns flera lösningar som fungerar bra för flyttbar hårddisk säkerhetskopior.

  interna hårddisken Caddy

  en intern hårddisk caddy, eller hot swap bay, består systemet av en enhet fack som är installerad i ett 5 1/4-tums enhetsfack av en stationär dator --- samma typ av enhetsfacket som för en DVD-ROM-enhet --- och en mindre metall caddie. En hårddisk är installerad i Caddy, som sedan monteras i den stora kammaren, vilket gör att hårddiskar som skulle bytas ut efter behag. Intern hårddisk caddie har ofta lås för säkerhet och fläktar för hårddisk kylning. De kan inte användas med bärbara datorer, men om de inte är avsedda att användas både internt och externt, och ett extra metall caddie behövs för varje hårddisk för att undvika extra arbete när byter en enhet till en annan.

  Extern hårddisk Cradle

  En extern hårddisk vagga är en enhet som ansluts till en dator via en USB eller extern SATA-port. Vaggan har en port på toppen en bar hårddisk och kan ha en extra port för en laptop hårddisk också. Denna typ av backup lösning fungerar med både bärbara och stationära datorer och eliminerar behovet av extra hårddisk caddies, vilket kan bli kostsamt. En extern hårddisk vagga, men ger inget skydd mot damm, statisk och chock. När du använder denna typ av system är det viktigt att lagra oanvända hårddiskar noga.

  Externa hårddiskar

  En extern hårddisk liknar en extern hårddisk vagga i det att den ansluts till datorn via en USB eller extern SATA-port, men den har en metall eller plast som helt omsluter enheten inuti. Detta ger större skydd på hårddisken än en vagga som lämnar enheten bar. Hårddiskar i inhägnader, tenderar dock att kosta något mer än bara enheter. Du kan minska denna kostnad genom att köpa en tom extern hårddisk låda och byta bar hårddiskar in och ut efter behov, men det kräver mycket mer ansträngning än att använda en hårddisk vagga eller separata externa hårddiskar.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:Konica 7022 specs

Relaterade artiklar


 • Lägga till extra interna SATA-diskar
 • Felsökning av Linksys Wireless-kort
 • hur man uppgraderar en Compaq sr1103wm moderkort
 • hur man byter mobo DC jack
 • SATA-hårddisk till IDE-styrenheten
 • hur du ändrar skrivarpatron på en Hewlett Packard HP Deskjet 895cse skrivare
 • hur man kör cpu barton kärna på en 266fsb moderkort
 • hur man överklockar en asus p5pl2-e moderkort
 • hur reparera en kraschad Toshiba laptop
 • hur man använder Intuos gd pennan med Intuos gd tabletter