Dator > komponenterna i en baby ATX moderkort

 • komponenterna i en baby ATX moderkort


 • Barnet ATX moderkort tekniken är föråldrad, i oktober 2010. Det har ersatts med mini-ATX moderkort, en kompakt version (ca 11,2 inches med 8,2 inches) av standard ATX moderkort vanligt i flesta fullstora datorer. Det är främst avsedda för användning i mini-PC. En mini-ATX moderkort har normalt samma mängd integrerade komponenter som standard moderkort men kan erbjuda mindre utrymme för minne och extra input /output enheter. En mini-ATX moderkort är kompatibel med alla standard komponenter och enheter.

  Chipset

  chipsetet är vilka kontroller dataöverföring mellan olika datorkomponenter (t. ex. processor, RAM, utbyggnadskort) är och en nödvändig komponent i alla mini-ATX moderkort. Chipset är en avgörande komponent i att bestämma systemets prestanda. Vissa chipset inkluderar integrerad grafik och /eller ljud chips så att en extra grafik eller ljudkort behövs inte.

  Socket

  Alla mini-ATX moderkort innehåller en socket (s) till huset datorns mikroprocessor (s). Uttaget är vanligtvis en rektangulär slot på moderkortet som gör att en plats till att montera högtalarna processorn till moderkortet.

  Random Access Memory Connectors

  Mini-ATX kort innehåller en eller flera platser RAM-kontakt där RAM-minnen är att införas. RAM lagrar data för snabb åtkomst av centralenheten (CPU) medan datorn är igång och är en viktig komponent för alla datorsystem.

  BIOS och CMOS

  Basic Input /Output System (BIOS) är en program som arbetar för att kommunicera mellan operativsystem (t. ex. Windows 7) och moderkortet. BIOS lagras på ett chip integreras i varje mini-ATX moderkort. Den kompletterande metall-(CMOS) sparar viktigt system information såsom tid, datum, systeminställningar och nödvändig information om installerad hårdvara. CMOS är integrerad i moderkortet bredvid ett litet batteri som driver den.

  Kortplatser

  Mini-ATX moderkort innehålla en Accelerated Graphics Port (AGP) kortplats och fyra Peripheral Component Interconnect (PCI) kortplatser som accepterar expansion kort. AGP-kort används vanligtvis för grafikacceleratorn kort. PCI stöder många enheter, t. ex. ljud, Ethernet och hårddisk styrkort.

  Input /Output Anslutningar

  Input /Output-kontakter finns på baksidan av någon mini-ATX moderkort. De flesta moderkort innehåller flera anslutningar, t. ex. serienummer (för äldre tangentbord och andra enheter), parallellt (för äldre skrivare), USB (för nyare enheter), VGA (för bildskärmar), RJ-45 (för Ethernet-kabel) och ljud ( för hörlurar, högtalare eller mikrofoner) hamnar.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:ominstallation TWAIN

Relaterade artiklar


 • Varför var qwerty som anges i den ordningen?
 • hur man klona en synamic disk
 • hur man får en bild på en CD-skiva
 • Inaktivera cpu strypning i en Athlon
 • hur man tråd en kylfläkt
 • hur man spelar in och spara video från en kreativ anteckningsbok webbkamera
 • allmänna fel i Epson 320
 • hur man ska lösa en cyklisk redundanskontrollen
 • Compaq M2000 specifikationer
 • förteckning över datorns underhåll