Dator > hur man uppgraderar minnet i Windows XP

 • hur man uppgraderar minnet i Windows XP


 • Bildligt talat datorns hårddisk är som arkivskåp som lagrar alla filer, och datorns RAM-minne är som tabellen eller arbetsytan som används för att sprida ut och arbeta på filerna. Mängden RAM-minne rekommenderas för allmän datoranvändare är 1GB, men att installera mer än 1 GB RAM rekommenderas för användare som kör videoredigeringsprogram, fotoredigering program eller något annat starkt minne Regnvattendränerande applikationer

  Du behöver:.
  DVD-enhet på datorn.
  6 till 10 gigabyte (GB) ledigt utrymme på hårddisken.


  1.
  Klicka på "Start"-menyn, öppna "Kontrollpanelen" och sedan "System". Välj fliken "Allmänt" och titta längst ner i fönstret för den aktuella mängden RAM-minne.
  2.
  Titta i instruktionsboken som följde med datorn, eller kontakta datorns tillverkare för information om det antal tider som kan hålla RAM, hur mycket RAM varje kortplats kan hålla och den högsta mängden RAM-minne datasystemet kan använda. Ytterligare online rådgivning kan ge samma information.
  3.
  köper rätt mycket RAM online eller från en dator eller kontor produkter butik.
  4.
  Klicka på "Start"-menyn och välj "Stäng av datorn" för att stänga av datorn. Ta bort alla kablar från datorn utom nätsladden. Låt strömsladden ansluten till datorn och i eluttaget så att det förblir jordat.
  5.
  Flytta datorn till en ren arbetsyta med gott om operationssalen. Ta av locket på datorn, försiktigt med hjälp av en skruvmejsel för att bända upp locket eller ta bort några skruvar om det behövs. Vissa datorer kan öppnas helt enkelt genom att trycka knappar som frigör inre spärrarna.
  6.
  Rör vid datorns ärendet till ordentligt förbli jordad. Vissa dator manualer rekommenderar att du använder antistatiska handledsband, men Microsoft rekommenderar att röra vid datorns hölje är allt som behövs för hemanvändare.
  7.
  Hitta RAM för närvarande installerade på dator. RAM-moduler finns på moderkortet och är gröna med svarta rör.
  8.
  Tryck ner spärrarna kring RAM-modulen som håller bort för att mata ut modulen i facket. Försiktigt tag i modulen och ta bort den, placera den i en icke-statisk påsen.
  9.
  Sätt in den nya RAM-modulen genom att rada upp skårorna med den tomma kortplatsen på moderkortet. Sätt på ett tryck för att fästa RAM-modulen på rätt sätt. Stäng spärren på båda ändarna av RAM-modulen, och knäppa några klipp på plats igen.
  10.
  Tillbaka datorkåpan, koppla alla sladdar och slå på datorn igen.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur man överklockar en bärbar dator processor

Relaterade artiklar


 • Lenovo 3000 G530 specifikationer
 • typer av hårddiskar: sata, ide, firewire
 • hur man byter HP moderkortet k8n8x-la
 • Sony PCV-serien specifikationer
 • hur du återvinner ett kit Kyocera toner
 • Avinstallera nätverkskort
 • hur du tar bort ett tangentbord i en Compaq nc6320
 • hur man spelar in och spara video från en kreativ anteckningsbok webbkamera
 • hur du ansluter ett teleskop till en bärbar
 • hur du tar bort tangentbordet på en Toshiba A205-s4639