Dator > hur man kan öka processorns prestanda

 • hur man kan öka processorns prestanda


 • Det finns ingen anledning till varför din dator inte ska kunna springa så fort som det gjorde den dagen du köpte den. Men genom normal användning datorn kan bli fylld med register fel, onödiga processer och oanvända program som alla innebära orimliga krav på din processor resurser. Uppgifter som att öppna ett program eller dokument kan börja ta längre tid eftersom datorn är tvungen att jonglera de uppgifter som du tilldelar dem onödigt körs i bakgrunden. Ofta helt enkelt att köra några program för underhåll och justeringar några inställningar kan vara tillräckligt för att öka snabbheten.
  1.
  Installera och köra ett registret rengöring programvara. Datorns register lagrar information som standardinställningar och konfigurationer för de program du använder. Med tiden registerposter för program du har avinstallerat eller ändras kan bygga upp, att datorn måste sortera igenom meningslösa och motsägelsefulla uppgifter. Download. com värdar gratis nedladdningar av program som kan sätta ditt register tillbaka i fungerande skick.
  2.
  Defragmentera hårddisken. Filer på din hårddisk kan gradvis bli utspridda och oorganiserade, att datorn måste ta extra tid på att leta för varje fil. Windows saluför sina egna defragmentering verktyg. Klicka på "Dator" i "Start"-menyn. Högerklicka på den hårddisk du använder oftast (Lokal disk C som standard) och välj "Egenskaper" från menyn som visas. Klicka på fliken "Verktyg" och välj sedan "Defragmentera nu. " Klicka på "Defragmentera nu"-knappen i nedre högra hörnet av fönstret som visas. Beroende på läget för din hårddisk, kan defragmentera ta lång tid.
  3.
  Stoppa onödan starta program. Många program som du kan använda bara ibland är automatiskt inställda att starta varje gång du startar datorn. Detta kan orsaka att datorn tar lång tid att starta, och dessutom fördröjer datorn övergripande genom att tvinga processorn att ta hand om program som du inte använder.  Välj "Kör" från "Start"-menyn och skriv sedan "msconfig" och tryck på "Enter. "Välj" Startup "fliken för att visa en lista över alla program som startar med datorn. Avmarkera kryssrutorna för alla andra program än ditt anti-virus program.  Denna process innebär inte avinstallera eller ta bort program. Du fortfarande kommer att kunna starta program normalt från "Program"-menyn i Start-menyn.
  4.
  stänga av onödiga visuella effekter. Windows standardinställningar tvinga datorn att visa många visuella effekter som kan beskatta processorn. Dessa effekter är animationer som ändrar hur datorn ser ut, men inte hur det fungerar. Högerklicka på "Dator" i Start-menyn och klicka sedan på "Egenskaper". Klicka på fliken "Avancerat" i fönstret som visas och sedan på "Inställningar" i utförandet rutan. Det är lättast att klicka på "Best Performance" alternativet, som kommer att stänga av alla visuella effekter. Du kan också välja "Custom" om du vill välja och vraka vilka effekter datorn visas. Ju mer du stänger, desto mer processorkraft du kommer att spara.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:Hur uppgraderar jag minnet på en Lenovo y430?

Relaterade artiklar


 • Hur får jag en galen hund multimedia externa USB-fall för att arbeta på Vista?
 • hur du infogar en hot pluggable disk i en Dell 4600-server
 • hur du anpassar ett asus netbook
 • typer av sladdar datorkraft
 • kan damm på mina fans i min datorproblem orsak?
 • laptop fläkt frågor
 • Hur konverterar jag en 720p DVB-C till avi?
 • skadade sektorer på hårddiskar
 • hur man kan jämföra dual core mobila processorer
 • hur man skriver ut på Epson papper med Canon i9900