Dator > hur man installerar ett grafikkort på en dator

 • hur man installerar ett grafikkort på en dator


 • Under bygga din egen dator, behöver du installera ett grafikkort. Grafikkort är systemkomponent som processer grafiska data och resultat bilder till din bildskärm. Grafikkort för stationära datorer finns i tre huvudtyper baserat på hur de ansluter till moderkortet: AGP (Accelerated Graphics Port), PCI (Peripheral Component samtrafik) och PCI-Express. Du måste köpa ett grafikkort som fungerar med din moderkort

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.
  Drivrutiner installationsskivan.


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort strömkablarna från baksidan.
  2.
  Bort skruven (er) som håller datorns sidopanelen på plats med din stjärnskruvmejsel. Dessa skruvar ska placeras på baksidan av datorn, på sidan kanten. Skjut panelen bort från datorns framsida och ta bort den.
  3.
  Lägg din dator på sin sida på arbetsytan. Leta upp kort där du vill installera grafikkortet. Använd endast lämplig typ av grafikkort med rätt kortplats typ. Du kan inte passa en AGP-grafikkort i en PCI eller PCI-Express-kortplats, inte heller kan du passa någon av de andra korttyper till andra plats typ.
  4.
  Ta bort damm plattan från baksidan av datorn som är bredvid kortplatsen du vill använda. Använd stjärnskruvmejsel för att ta bort skruven som håller dammet plattan på plats, ta sedan bort dammet plattan från systemet. Reserv skruven som togs bort.
  5.
  Ta ditt grafikkort från tillverkarens förpackningen och placera försiktigt i öppningen och se till att det videoutgången är synliga genom springan på baksidan av datorn. Rada upp kortet med i facket och tryck bestämt nedåt och jämnt att sätta i kortet.
  6.
  Tillbaka skruven som du reserverat i steg 4 för att fästa grafikkortet på plats. Om ditt grafikkort kräver en extern stickkontakten, lokalisera en gratis strömkabel kommer ut ur nätaggregatet och sätt in i slutet av det i rätt kontakten på grafikkortet.
  7.
  Sätt tillbaka sidostycket på datorn och fäst den på plats med hjälp av skruvarna du tog bort i steg 2, skärpa dem med stjärnskruvmejsel. Anslut alla strömkablar tillbaka in i datorn. Anslut bildskärmens videokabel till lämplig port på grafikkortet och slå på monitorn.
  8.
  Slå på datorn och låta operativsystemet att ladda. Om du inte har laddat ett operativsystem på datorn måste du ladda en första.
  9.
  Sätt in drivrutinerna installationsskivan i den optiska enheten och låta skivan till automatspel. Följ den riktning som ges av installationsprogrammet för att ladda all grafik drivrutiner och andra grafiska program på skivan. Starta om datorn för att slutföra grafikkortet installationen.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:Hur gör jag rensa en Epson CX4200?

Relaterade artiklar


 • hur man hämtar data från en defekt hd
 • Intel Celeron D 340 specifikationer
 • hur man bränner en Blu-ray till en dubbel-dvd lager
 • Tecra M5 prestanda
 • trådlöst tangentbord och mus information
 • hur man gör en domänkontrollant en global katalog
 • allmänna fel i Epson 320
 • Hur konverterar jag en 720p DVB-C till avi?
 • hur du slår på den tryckta testet för en Epson R800
 • hur du uppgraderar hårddisken på en Sony Vaio PCV-v300g