Dator > RS 485 seriell problem

 • RS 485 seriell problem


 • Du behöver:
  kryssmejsel

  RS-485 sändning är en standard för förare och mottagare för användning i balanserad digital multiplex-system. . Standarden publiceras av ANSI Telecommunications Industry Association /Electronic Industries Alliance (TIA /EIA). RS-485-tekniken kan användas över långa avstånd och samtidigt minimera elledningar feedback. Problem kan dock uppstå med RS485 serieport sändningar som kan korrigeras genom att felsöka problem i flera områden.

  sändningssätt

  RS485 serieportar kan få problem om smittväg. RS485 serieport kan skicka enstaka bitar av data som gör datorsystemet långsamt. I en affärsmiljö, kan detta problem kostar tid och på ett stort nätverk kan bromsa tillgång till program. Problemet kan lösas med hjälp av en UART (Universal Asynchronous Receiver-sändare) som är en integrerad krets som innehåller programvara som konverterar enda bit data format till 8-bitars strömmar av parallella data. Detta ökar hastigheten på RS485 serieport.

  Anslutningar

  Som med de flesta seriell port konfigurationer kan RS485 erfarenhet misconnections till andra datorutrustning eller har "handskakning" problem (uppkoppling till en annan enhet eller perifer). Detta problem resulterar oftast i datasystem låsa upp eller buffert problem. Återigen, kan användningen av UART (Universal Asynchronous Receiver-sändare) löser detta problem genom att ange det antal byte av information som kan skickas till den från datorn. UART kan omvandla information till 8 bitar data för att kontrollera buffertöverskridning och systemet låsa sig.

  Data Transfer

  Ett annat stort problem är felaktig kommunikation mellan DTE och DCE enheter som använder RS485 seriell kabel. Detta resulterar i problem-datoranslutning och långsam dataöverföring. RS485 länkkabel mellan de två enheterna är oftast orsaken till detta problem. Lösningen på detta problem är att testa kabeln för att se om den måste ersättas med en ny RS485 kabel och kontakt.

  Anslutningskonfiguration

  fel PIN konfiguration kan orsaka anslutningsproblem om anslutningarna inte är kompatibla. Normalt några datoranslutningar har 25 pinnar medan andra har 9 stift. Vissa kontakter är manliga medan andra är kvinnor. För att lösa problemet med kablar, t. ex. RS485 förändringar DB9 kön eller utveckla egna kablar med en kabel kit. Dessa kablar kan hjälpa till att ansluta enheter med olika antal stift oavsett kvinnliga eller manliga Anslutningskonfiguration och gör dataflödet lättare genom RS485-kontakten.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:Hur du tar isär en Acer monitor

Relaterade artiklar


 • Acer Aspire 5735-4774 Teknisk info
 • Hur vet jag om en adapter eller omvandlare behövs för att en iTouch 2,0 ps2 tangentbord mus?
 • hur du använder min iMac 24,5
 • vad är en portreplikator för en bärbar dator?
 • hur man tråd en hane till hane usb kabel
 • hur du överför data från en digitalkamera till en mp3-spelare med portabel usb
 • frågor att byta från en PC till Apple
 • hur man ansluter en LCD-TV för en datorskärm
 • Hur konverterar jag en dator till TV trådlöst?
 • Hur man återskapar en DVD med hjälp av cykliska redundanskontrollen