Dator > hur reparera en Acer 5100 laptop modem

 • hur reparera en Acer 5100 laptop modem


 • Acer 5100 laptop uppringt modem är inbyggt i moderkortet. Om det är skadat, är det enda sättet att åtgärda det att byta ut moderkortet, en relativt dyr del. Om problemet är det trådlösa modemet, men sedan borttagande och utbyte billigare. För att undvika komplicerade demontering processer i fastställandet något av dessa områden, en enklare lösning skulle vara att köpa en trådlös USB, uppringd eller Ethernet-expansionskort

  Du behöver:.
  Trådlöst modem kort
  . Nytt moderkort.
  Set med precisionsmejslar.
  USB expansion modemkortet.

  Byt trådlöst modem eller moderkort med uppringt modem


  1.
  Koppla ur datorn från eluttaget och ta bort batteri. Detta kommer att förhindra att din kortslutning den bärbara datorn.
  2.
  Vänd den bärbara datorn så att undersidan är vänd upp och ta bort alla skruvar du ser från botten plast församlingen. Lyft plastskydd av och leta reda på trådlöst modem kort. Detta kommer att utgöras av ett rektangulärt kretskort med sladdar från den. Tryck facket spakarna utåt. Kortet kommer att öppnas på en 45-graders vinkel. Ta ut kortet med fingrarna och dra kablarna från terminalerna. Byt ut trådlöst modem kort med ett nytt, om detta är det modem som felar. Återmontera datorn om detta utbyte löser problemet.


  Fortsätt
  till nästa steg för moderkort och integrerade uppringt modem ersättning.
  3.
  bort RAM i samma sätt som ni bort det trådlösa kortet. Dra ut hårddisken församling, om hårddisken sitter på undersidan av den bärbara datorn. Annars skjuter församling ut från sidan av den bärbara datorn efter att ta bort skruven som håller den på plats. Ta bort CD /DVD-enhet från sidan av datorn efter att ta bort skruven som håller den på plats från botten av den bärbara datorn.
  4.
  Vänd sidan datorn rätt upp, men så den bakre är vänd mot dig. Ta bort skruven som håller den svarta plasten gångjärnen på plats. Sätt in den platta kanten av en precision skruvmejsel i skarven av plast gångjärnet och lyft gångjärnen tills de lossnar.
  5.
  Vänd på datorn så den är vänd mot dig och öppna fönstret så långt det går. Fortsätt att dra upp plasten gångjärnen tills Power Plate tas bort. Lossa skruvarna som ljuger under plattan som håller tangentbordet på plats. Ta bort tangentbordet och en skruv på undersidan som håller kylare. Ta ut kylflänsen också. Ta bort skruvarna som håller displayen till det inre metall gångjärn och lyft av skärmen församling. Koppla skärmen kablarna från moderkortet.
  6.
  Sätt in den platta kanten av en precision skruvmejsel i sömmen på den nedre och övre plastskydd. Börja i ett hörn och försiktigt bända isär sömmarna lossa botten plast från den övre plastkåpan. Ta bort skruvarna du ser håller moderkortet till botten plast montering och lyft moderkort från hörnen. Ta det från botten montering. Ersätt med ett nytt moderkort och integrerat modem. Byt ut alla delar du bort i omvänd som du isär.

  Extern USB uppringt modem


  1.
  Lokalisera en ledig USB-port på din dator. Om alla portar är upptagna av andra enheter kan du behöva en USB-hubb med en extra 4-5 USB-portar.
  2.
  Sätt på din bärbara dator och sätt in installations-CD du fick med modemkortet i DVD /CD-enhet facket. Vänta tills installationsguiden att starta automatiskt. Följ instruktionerna på skärmen för att installera enheten. Ingång personlig information när så krävs och klicka på "Nästa. "Sätt i det nya USB-modemet kortet om installationsguiden frågar efter det. Klicka på" Finish "När installationen av drivrutinen är klar. Sätt i kortet i en ledig USB-port, om det inte tidigare var skyldig.
  3.
  Starta
  den bärbara datorn och ansluta den uppringda modem att telefonen uttag via en uppringd sladd som ser ut som ett vanligt telefonnummer anslutningssladd.
  4.
  Konfigurera fjärranslutning efter din Internetleverantör instruktioner om du använder uppringd.

  Extern USB eller trådlös Card


  1.
  Sätt in CD som medföljde den externa nätverk LAN eller trådlöst modem kort i DVD /CD-enhet. Följ instruktionerna på skärmen och sätt in kortet när du uppmanas för det. Ladda ner och spara drivrutinerna från tillverkarens hemsida, om du inte har CD med drivrutiner. Klicka på ikonen två gånger för att installationen startar och följ instruktionerna på skärmen.
  2.
  Sätt in kortet i en ledig USB-port på datorn om du inte var tillfrågad om den genom installationsprogrammet.
  3.
  Vänta på kortet kan detekteras. Konfigurera det trådlösa kortet med hjälp av Windows trådlösa ikonen i aktivitetsfältet.
  4.
  Anslut ena änden av en Ethernet-kabel på kortet, om du valde att installera ett nätverkskort, och sätt den andra änden till din Internet-modem.

  tips och varningar


 • Kontrollera din laptop dokumentation innan demontering se till att det inte är under garanti. Om det är under garanti, skicka in den för reparation istället för att göra det själv. Demontering den bärbara datorn upphäver alla garantier.
 • Innan demonteringen din Acer laptop bör du först läsa din manual, som modeller har lätt demontering skillnader.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:cykliska redundanskontrollen tutorial

Relaterade artiklar


 • hur man tar betalt en IPAD batteri
 • hur man överklockar Dell-datorer
 • min dell 27-tums UltraSharp-skärmen kommer inte komma ut ur energisparläge
 • felsökning av en Toshiba M15 laptop ljudsystem
 • hur du hittar logiska diskar
 • trådlöst tangentbord och mus information
 • hur man använder en nätadapter med en högre rating mA timme
 • hur man identifierar ett AGP PCI
 • intern RAID-lagring kontra extern nas
 • hur man reparera en Sam fil