Dator > hur man byter HP moderkortet k8n8x-la

 • hur man byter HP moderkortet k8n8x-la


 • Om din stationära dator var en bil skulle moderkortet dess ram. Det är den största inre delen av PC och ansluts allt till allt annat. Nätaggregatet, CPU, hårddisk, hårddisk, RAM, grafikkort och ljudkort kontakt genom hela moderkortet. På grund av sin komplexitet, är moderkortet också en av de vanligaste delarna i en dator för att misslyckas. Ta bort K8N8X-LA moderkort från skrivbordet och installera en ny kommer att kräva omfattande arbete och bör inte försöka med en hårdvara novis.

  Du behöver:.
  Stationär dator med K8N8X-LA moderkort
  Byte K8N8X-LA moderkort.
  Phillips-head skruvmejslar (olika storlekar).


  1.
  Stäng av datorn och ta bort alla ström-och datakablar. Placera datorn på en ren, jämn tabell med de fall tillgång panel uppåt.
  2.
  Ta bort skruvarna åtkomstpanelen från baksidan av ett ärende med en stor Phillips-skruvmejsel. Skjut luckan tillbaka, dra av den och lägg den åt sidan.
  3.
  Koppla all ström och data kablar från moderkortet förutom processorn och CPU kylare. Dessa kablar du kommer att ta bort i detta steg i valfri ordning, är: 20-pin moderkort nätsladd, 4-pin CPU nätsladd, 2 SATA-kablar (hårddisken och CD-enhet), den främre USB-sladden, främre ljudkabeln och främre ström /LED-kabel. Det kan också vara system fläktar anslutna till moderkortet. Ta bort strömkabeln ansluten till grafikkortet om det finns.
  4.
  Ta bort alla skruvarna som håller moderkortet på plats. Bort några skruvar från alla andra anslutna komponenter, t. ex. grafikkortet. Ta bort alla komponenter skymmer moderkortet utom CPU-fläkt, RAM DIMM-moduler och eventuella AGP eller PCI-E kort. Ta tag i moderkortet och dra ut den i målet. Den försiktigt på bordet. Sätta upp ärendet på marken och placera ersättning moderkortet bredvid den du bort.
  5.
  Dra ur ODM nätsladden (fäst vid CPU-fläkt) från moderkortet. Använd en skruvmejsel för att skruva ur CPU kylare från moderkortet. Lyft bort det och lägg det åt sidan. Lyft baren håller processorn på plats. Ta bort CPU och placera den i sockeln i det nya moderkortet. Sänk stången för att säkra processorn. Skruva fast CPU kylaren på plats på nya moderkortet och koppla in ODM nätsladden.
  6.
  Bort RAM DIMM-moduler från sina tider genom att trycka in flikarna på toppen och botten av minneskortplatser. Lägg dem i motsvarande skåror i det nya moderkortet. Tryck nedåt tills flikarna låses på plats. Avlägsna eventuella AGP eller PCI-E-kort från den gamla moderkortet och koppla in dem i deras motsvarande platser på den nya. Om ditt nya moderkort saknar en CMOS-batteriet, installera batteriet från den gamla.
  7.
  Ställ gamla moderkortet åt sidan och placera datorn ärendet på bordet. Sänk försiktigt moderkortet på plats. Byt ut alla skruvar du tog bort i steg 4.
  8.
  Byt alla ström-och datakablar bort i steg 2. Kontrollera att alla anslutningar är helt säker. Byt ut alla komponenter som du tog bort att dra moderkortet ut. Skruva någon AGP-eller PCI-E-kort till fallet. Byt systemet luckan och skruva fast den på baksidan av målet.
  9.
  Placera datorn i sin vanliga plats och ersätta alla ström och data sladdar. Slå på datorn.


Previous:nothing Next:specifikationer för Apple m8536

Relaterade artiklar


 • hur reparera en kraschad Toshiba laptop
 • hur man installerar en HP LaserJet 1300 utan en skiva
 • vad är minne att ta itu med en dator?
 • hur man överklocka GeForce 7300GT
 • allmänna fel i Epson 320
 • hur man ansluter en dator HD15 till en HDMI
 • hur man skyddar en hårddisk från misslyckande
 • hur du optimerar ett externt modem
 • multiscan G500 specifikationer
 • typer av hårddiskar: sata, ide, firewire