Dator > tre typer av magnetiska

 • tre typer av magnetiska


 • magnetiska används ofta för att lagra stora mängder data såsom video, text och bilder. Alla magnetiska fungerar på liknande sätt, registrering av uppgifter med hjälp av små magnetiserade punkter. Magnetiska fält som små elektromagneter används sedan för att skapa, läsa och radera dessa prickar. Tre vanliga typer av magnetiska, även kallad magnetisk minne, band, skivor och hårddiskar.

  Tapes

  Tapes var en av de första typer av magnetiska, med hjälp av ett bestruket band lindade runt två hjul. Magnetiserade punkter eller partiklar är arrangerade längs en lång plastremsa som har belagts med ett lager magnetizable, liknande den teknik som används för ljud-och videoband.



  av denna typ av magnetisk lagring finns det två val; rulle-till-rulle eller patron. Patronen har normalt hundratals meter av magnetband och används vanligen i persondatorer. Rulle-till-rulle band har flera tusen fötter lindade runt spolar. Denna typ av magnetiska kallas en bandstation och används på stordatorer. En bandenhet fungerar som en bandspelare med två huvuden. En chef läser information, skriver den andra. Som bandet vindar över huvudet, är data antingen skriftliga eller läsa. Band är en billig typ av magnetisk lagring men de är långsamma eftersom du måste antingen bakåt eller framåt bandet till där uppgifterna som behövs startar.

  Skivor

  Flyttbara media som disketter överlåtelse av små mängder data antingen mellan datorer eller till backup diskar. Nästan alla datorer som används för att ha en diskettenhet, men de har ersatts för det mesta av CD och DVD. I dessa skivor, är magnetiserade punkter arrangerade i cirklar på ytan av skivan (plast, metall eller glas) som har en magnetizable beläggning. En diskettenhet läser och skriver till en liten rund bit metall-belagda plast likt en ljudkassett. Magnetskivor är belagda med järnoxid, som är ferromagnetiskt, vilket betyder att det blir permanent magnetiserade om du utsätter det för ett magnetfält.

  hårddiskar

  Hårddiskar kan lagra stora mängder data och kallas random access enheter, vilket innebär att du inte behöver söka igenom hårddisken för att hitta data innan du hämtar den. Hårddiskar lagrar data på roterande metall eller glas-diskar (fat). De flesta datorer har en hårddisk inbyggd. Dessa enheter är de viktigaste lagringsenhet för flesta datorer, eftersom de ger direkt tillgång till filer med hög hastighet. Det finns också portabla hårddiskar som är utanför datorn och ansluten med en USB eller liknande anslutning. Portabla hårddiskar används vanligtvis för att överföra data mellan datorer.


Previous:nothing Next:hur du överför data från en digitalkamera till en mp3-spelare med portabel usb





Relaterade artiklar


 • hur kan jag koppla min stora skärm upp till min dator?
 • hur man installerar en HP l7555 skrivare
 • hur du tar bort den främre skärmen montering på en Toshiba
 • hur man använder en bärbar dator lcd på ett skrivbord
 • Intel 875P moderkort specifikationer
 • Felsökning av Compaq Presario V2000 eluttaget
 • anvisningar för påfyllning av bläck i ett iP2600 Canon skrivare
 • Hur uppgraderar jag en Dell reva01 moderkort?
 • hur du ändrar bakgrundsbelysningen i en Compaq Presario V2000
 • hårddisk imaging backup