Dator > steg-för-steg instruktioner om hur man bygger en dual-core dator

 • steg-för-steg instruktioner om hur man bygger en dual-core dator


 • Före 2005 var dual-core computing extremt sällsynt. Nästan alla datorer som krävde mer än en enda kärna skedde genom att två eller flera fysiska centralenheter i systemet. För det mesta, featured endast arbetsstation och server-klass datorer två eller fler processorer. Efter 2005 började flera datorer med processorer med dubbla kärnor. Som av 2010, nästan alla nya hem datorsystem har dubbla malm processorer eller bättre. Bygga ditt eget dual-core system är möjligt

  Du behöver:.
  CPU /Moderkort /RAM.
  Computer Case.
  Hard Drive.
  Optisk enhet.


  1.
  Skaffa en dual core CPU. Kontrollera specifikationerna på processorn att kontrollera att den är dual core. Anteckna vilken typ av moderkort socket processorn kräver. All denna information är tryckt på kartongen processorn kommer in
  2.
  Skaffa ett moderkort som har samma socket typ processorn från steg 1 kräver. Anteckna vilken typ av RAM-minne, som kallas RAM, att moderkortet tar. Nya Dual Core dator moderkort emot antingen DDR2-eller DDR3 RAM. DDR2 och DDR3 finns olika typer av minne och den valda moderkortet endast accepterar en standard eller det andra, men inte båda.
  3.
  Skaffa RAM som fungerar med moderkortet från steg 2. Detta är typiskt DDR2 eller DDR3-minne. Köpa RAM från samma ställe som du får processorn och moderkortet.
  4.
  Fäst CPU till moderkortet genom att sätta in den i uttaget på moderkortet och säkra den med CPU -förutsatt kylfläkt, som fästs på moderkortet över toppen av CPU med plast snaps.
  5.
  in RAM till minnet kortplatser på moderkortet. RAM-passar endast till en enda plats på moderkortet och är omisskännlig med andra komponenter på moderkortet. Försiktigt in RAM till en öppen plats och fäst den med plasten snaps som finns på varje ände av facket.
  6.
  Försiktigt installera moderkortet till datorn fallet med skruvar och en skruvmejsel. Dessa skruvar medföljer datorn fallet.
  7.
  Installera hårddisk och optisk enhet till datorn fallet med skruvar. Hårddiskar passar in i 3,5-tums platser och optiska enheter passar in i 5,25-tums platser i datorns hölje. Skjut enheter i sina respektive anslutningar på datorn fallet. Varje enhet passar bara på ett enda ställe.
  8.
  Anslut alla ledningar och kablar. Hårddisken och den optiska enheten har en SATA-datakabel som ansluter från enheter till moderkortet. Strömförsörjningen har en tjock 24-pin kontakt som ansluts till moderkortet. Dessutom behövs det två SATA-strömkontakter ansluta från strömmen till hårddisk och optisk enhet.
  9.
  Ström på datorn.


Previous:nothing Next:de bästa ställena att köpa en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur man kan återställa en bild fabriksinställningarna med hjälp av en optisk skiva
 • hårddiskar som är kompatibla med HP bärbara datorer
 • Sun Blade 2500 specifikationer
 • hur du synkroniserar den kreativa h1200
 • hur man skyddar en hårddisk från misslyckande
 • Vad betyder dataredundans?
 • hur man kan kontrollera om kompatibla processorer
 • min laptop monitor kommer inte komma på
 • rensar minnet på en SLC 500
 • hur man bränner en cd-avbildning till en flash-enhet