Dator > hur man tråd en kylfläkt

 • hur man tråd en kylfläkt


 • Elektronik generera en hel del värme, och ju mer kretsar de klämma in ett chip, desto mer värme den genererar. Problemet är värme är också fiende till elektroniken. Om chips överhettas, kan de tillfälligt att sluta arbeta, eller ännu värre, inte permanent. Nyckeln till högsta prestanda och lång livslängd kylning. Ett av de enklaste sätten att kyla en dator är att hålla luften flödar och som ibland kräver en extra fläkt

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel

  En titt Inside


  1.
  Ta bort locket. Det finns en mängd olika stilar och sätt att ta bort kåpan på en PC, men den vanligaste är att ta bort en rad skruvar i bakkant och skjut tillbaka locket omkring en tum och lyft bort den. Skruvarna kan vara antingen "tummen skruv" eller kräver en skruvmejsel.
  2.
  Titta inuti. När locket är av, kontrollera damm. Ett tjockt lager av damm kan fungera som ett isolerande täcke och överhettas datorn. Försiktigt vakuum ut eventuella ackumulerade damm, försiktigt så att inte slå några komponenter lös. Använd långa tunna plast-inte metall -. Fastsättning att komma in i hörnen
  3
  Planera din luftflöde. . Generellt strömförsörjningen sitter på toppen av en låda eller på baksidan av en stationär fall, och har en fläkt för att blåsa ut värmen baksidan. Luft sugs in genom grill och även genom diskettenheter. Leta efter hinder, som en massiv boll av ledningar, och försöka organisera saker för att ge en tydlig stig.
  4.
  Bestäm var din nya fläkt. Ytterligare fans kan placeras i fram-eller baksidan av datorn fallet. De bör placeras att förbättra luftflödet, inte kämpa mot strömmen fläkten. En fläkt i fronten bör i allmänhet blåsa luft in i lådan, medan en fläkt i ryggen bör blåsa ut luft.
  5. EULAs

  Installera Fan


  1.
  Lokalisera en ledig strömkontakt som kommer från nätaggregatet. Det finns flera typer av kontakter. Välj den stil som matchar kontakten på din fläkt. Den röda tråden är 5 V och den svarta är jord.
  2.
  Bestäm riktningen för luftflödet. De flesta fans kommer att ha en pil på sidan som visar riktningen för luftflöde, men du kanske måste starta upp datorn med den nya fläkten inkopplad för att vara säker anslutningar är täta och /eller kontrollera luftflödet.

  3.
  Montera fläkten med hjälp av fett grov-gängade skruvar. Skruvarna går igenom metallen först och sedan biter i plasten hålen på fläkten. Se till att du montera fläkten vänd i rätt riktning för rätt luftflöde.
  4.
  Starta datorn för att allt fungerar, sedan stängas av igen.
  5.
  tillbaka luckan genom att rada upp den lilla fångsterna i spåren och skjut den framåt. Byt ut skruvarna på baksidan kanten.

  Tips och varningar


 • Några fans som erbjuder hög hastighet luft är lite bullrigare, så du måste balansera ditt behov för kylning med ditt behov av lugn. Varvtalsregulatorer finns tillgängliga så att du kan justera hastigheten på fläkten, beroende på olika omständigheter.
 • Om ditt nätaggregat inte har någon fri strömkontakter, kan du få en "splitter" som har ett inkommande anslutning och två utgående anslutningar.
 • Undvik att låta någon typ av metallföremål hamnar i datorn. En lös skruv kan kort ut ett moderkort och bränna upp den. Var försiktig med skruvmejslar.

Previous:nothing Next:Hur felsöker jag en Dell Inspiron b120 genom att starta i felsäkert läge?

Relaterade artiklar


 • typer av sladdar datorkraft
 • vad är en portreplikator för en bärbar dator?
 • hur du använder min iMac 24,5
 • hur du uppgraderar m2nc51-ar-processor
 • hur man överklockar AMD Phenom 9950
 • hur den rena rullarna på en Epson R 2400
 • hur till låsa upp en IBM 380ed dator
 • hur man förhandlar en färgkopiator kontrakt
 • hur man underhåller befintliga skrivare
 • Hur konverterar jag en dator till TV trådlöst?