Dator > hur man installerar en 1TB 7200rpm SATA 6,0 Gb / s intern hårddisk

 • hur man installerar en 1TB 7200rpm SATA 6,0 Gb / s intern hårddisk


 • Hårddisk kapacitet har skjutit i höjden under de senaste åren. Det är inte ovanligt att se en terabyte internt lagringsutrymme som säljs för under $ 100 och med 2010. Detta motsvarar tillräckligt med utrymme för att hålla hundratals högupplösta filmer, program eller spel, och hundratusentals låtar och bilder. Förtrogenhet med datorn uppgraderingar är användbar vid installation av en ny SATA-hårddisk, men processen är inte svårt

  Du behöver:. .
  SATA-kompatibla moderkort
  Strömförsörjning med SATA nätadapter.
  SATA-kabel.
  Phillips-skruvmejsel.


  1.
  Stäng av datorn och ta bort alla ström-och datakablar. Ta bort alla USB-enheter eller skärmar. Lyft datorn på ett bord och placera den så att sidostycket är vänd uppåt.
  2.
  Ta bort de två eller tre skruvar från baksidan av panelen med fingrarna eller en Phillips-skruvmejsel. Ta bort serviceluckan och lägg den åt sidan.
  3.
  Hitta datorns nuvarande hårddisk. Om du planerar att ta bort den, dra ur SATA-kabeln och SATA strömkabel från baksidan av enheten. Ta bort de fyra skruvarna som håller enheten på plats (detta kan kräva glida ur hårddisken släde eller ta bort den motsatta sidan panelen, beroende på modell av din dator fallet). Ta bort enheten och ställ den åt sidan.
  4.
  Plocka upp 1 TB uppgraderingen enhet. Använd en skruvmejsel och de fyra skruvarna stöd för att fixera enheten på plats i släden enheten eller fråga sig, beroende på datorns konfiguration. Se till att skruvarna är ordentligt åtdragna för att undvika spinn vibrationer.
  5.
  Anslut en SATA-datakabel på baksidan av den nya enheten. Om du installerar den nya enheten utöver datorns aktuella enheten, anslut den andra änden av SATA-kabel till en ledig SATA-slot på moderkortet. Om du tog bort den tidigare enheten i steg 3, använder SATA-datakabeln som redan var installerat.
  6.
  Hitta en ledig SATA strömkabel eller adapter ansluten till datorns nätaggregat. Om du ersätter systemets gamla enheten använder kabeln som tidigare driva det. Annars använder en andra SATA strömkabel. Anslut strömkabeln till makten öppningen på 1 TB-enheten.
  7.
  Tillbaka datorns luckan. Återställ datorn till i sin vanliga plats och anslut den till vägguttaget. Bildskärmen, tangentbordet och musen, samt alla andra tillbehör.
  8
  Slå på datorn på. Kontrollera uppstartsprocessen att bekräfta att datorn kan identifiera den nya enheten.

  Tips och varningar


 • Byta datorns gamla enheten kommer att ta bort alla operativsystem, samt lagras filer och data. I detta fall först säkerhetskopiera alla viktiga data till en extern hårddisk. Datorn kommer att kräva ett nytt operativsystem som ska installeras. Om du installerar den nya enheten utöver den nuvarande, måste du använda operativsystemet verktyg Diskhantering för att formatera den nya enheten.

Previous:nothing Next:hur man kan stoppa Photoshop Elements från start när fotot minneskort

Relaterade artiklar


 • hur man använder en HP-skrivare 8000dn med kuvertet funktionen
 • hur man ansluter en LaserJet 4p & en ny USP laptop
 • hur du använder min iMac 24,5
 • hur man kan övervaka cpu temp från fönster
 • steg-för-steg instruktioner om hur man bygger en dual-core dator
 • hur man installerar en Kingston 2GB DDR2
 • Compaq d51c torn specifikationer
 • eMachines m5300-serien specifikationer
 • Hur man testar en Acer LCD 20-tums x203wbd
 • hur man gör en iChat konto på en MacBook