Dator > hur man bygger en låg kostnad pc

 • hur man bygger en låg kostnad pc


 • Du kan spara mycket pengar att bygga din egen dator trots låga färdiga datorer som finns på en lokal elektronikaffär. Bygga en dator på egen hand kan du välja bättre kvalitet komponenter eller skära ned på onödiga sådana

  Du behöver:.
  RAM
  Moderkort.
  Processor.
  Tower.
  Strömförsörjning.
  Mus.
  Monitor.
  Tangentbord.
  Högtalare.
  Operativsystem.
  Grafikkortet.
  Hard Drive.
  CD /DVD-enhet.

  anvisningar


  1.
  Hitta rätt låda och strömförsörjning som värd för dina datorkomponenter. Flera platser kommer att ge dig möjligheten att välja mellan en mini-tower, mid-tower eller fulltower. Mid-torn är oftast de mest ideala fallet, eftersom de möjliggör för ytterligare komponenter som ska installeras i framtiden. Kostnadseffektiv torn kommer att ingår redan en strömförsörjning med enheten.
  2.
  Förbered fallet för datorn montering genom att ta bort sidopaneler. Sidopaneler finns bara på fallet för att förhindra damm från att komma in. Ta bort dessa paneler för att ge utrymme för datorkomponenter. Vissa av dessa paneler kommer att behöva skruvas loss.
  3.
  Välj ett moderkort. Moderkortet är den viktigaste mekanismen som gör det möjligt alla andra datorkomponenter vara sammankopplade. Välj ett moderkort som är prisvärd, men kommer också att möjliggöra gott om utrymme för framtida uppgradering. I allmänhet kommer ett bra moderkort har minst två PCI-platser och fyra platser RAM.
  4.
  Välj en processor som inte bara kommer passa dina behov datorprogram, men kommer att vara kompatibel med din moderkort. Ju snabbare processor, desto snabbare datorprogram kommer att bli. De flesta användare är nöjda med en dual-core processor, men quad-core processorer kan hittas för runt samma prisklass. Processorn har en uppsättning kortplats för den på moderkortet, vanligen en fyrkantig form med ett hölje som fäster chipet på plats.
  5.
  Välj ett grafikkort som gör att du kan använda multimedia med lätthet. Ju bättre kortet, desto bättre grafik och pixelering. Grafikkortet kommer att ansluta till en PCI-slot på moderkortet och utöka på en av sidorna av tornet så att datorskärmen kan ansluta till den.
  6.
  Köp minst 1 GB Random Access Memory (RAM), tillräckligt för att låta datorn slå på och använda alla nödvändiga datortillämpningar. Du kan behöva installera mer RAM-minne, beroende på systemkraven för operativsystemet eller någon annan programvara. RAM typer kommer att bero på vilken typ av moderkort och processor du köpt. Till exempel kan du behöva köpa dual-core RAM om du har köpt en dual-core processor.
  7.
  Välj rätt hårddisk som passar dina behov. Var realistisk om hårddisken minne du behöver. Medan 1 TB kan tyckas lockande, kanske du realistiskt aldrig använda mer än 60 GB lagringsutrymme. Med ditt verkliga behov i beaktande kan du spara mer pengar.
  8.
  Köp en CD-eller DVD-enhet. En CD /DVD-enhet kan du skapa din egen multimedia diskar och installera alla nödvändiga program till din dator. Om du är säker på att du vill att datorn ska läsa Blu-ray-skivor, överväga att köpa den vid ett senare tillfälle när priserna har sjunkit. DVD brännare finns för så lite som $ 20 online med 2010.
  9.
  Välj det operativsystem du vill ha på din dator. Olika operativsystem har nu avancerat och grundläggande installationspaket som hjälper spara pengar.

  Tips och varningar


 • Glöm inte att köpa andra datorkomponenter såsom en datorskärm, tangentbord, mus och högtalare.

Previous:nothing Next:varför pci x-kort inte kan användas med PCI-e-platser

Relaterade artiklar


 • de delar av en dator för barn
 • hur reparera bakgrundsbelysningen på en bärbar dator
 • hur du öppnar ett hp pavilion dv 7-1245dx sd sida kortplats
 • hur du tar bort en hårddisk från en ThinkPad T23
 • hur man skriver ut på Epson papper med Canon i9900
 • hur du ställer in björnbär med Outlook
 • hur man använder SD-kortplats i HP zt1000 bärbara datorer
 • Mitsubishi diamondpoint sb70 specifikationer
 • Dell Axim X51 funktioner
 • hur man uppgraderar en VGN-n230e usb