skadade sektorer på hårddiskar
Dator > skadade sektorer på hårddiskar

 • skadade sektorer på hårddiskar


 • En hårddisk är en dators primära uppgifter lagringsenhet. Enhetens Diskettstationer butiker operativsystemet samt programvaror och filer som krävs när datorn används. Kilformade sektorer eller kluster, är små delar på den enhet som lagrar data. Sektorer kan gå dåligt över tid genom användning, missbruk eller mindre ytdefekter. När det händer, kan data inte skrivas till eller hämtas från dessa sektorer. Detta kan resultera i olika problem, bland annat mjukvarufel, minskning av enhetens lagringskapacitet och ibland kan datorn vara helt oförmögen att starta upp.

  Orsaker

  Programvara fel, brister yta och funktionsstörning i ett hårddiskens läs-och skrivhuvudet kan skapa dåliga sektorer på disken. Sektorer kan också gå dåligt med ålder eller vid värme eller en kraftig påverkan (t. ex. om du tappar datorn) skada hårddiskens magnetiska tallrik. En dålig sektor på grund av fysiska skador kan inte fastställas, men programvara brister ofta kan repareras med operativsystemet inbyggda verktyg eller med hjälp av programvara från tredje part.

  Provning och reparation

  I Windows operativsystem, kan du köra "chkdsk"-kommandot från DOS-prompten för att identifiera dåliga sektorer. Alternativt kan du köra ScanDisk (som finns i vissa versioner av Windows) genom att högerklicka på enheten med skadade sektorer och välja "Egenskaper", "Verktyg", "Felkontroll" och "Kontrollera nu". Ett annat alternativ är att formatera om hårddisken, vilket kommer att fixa programvarurelaterade fel och markerar också skadas permanent sektorer så illa så att de inte längre kommer att användas av operativsystemet. Om dåliga sektorer påträffas allt oftare, är det förmodligen dags att byta ut hårddisken mot en ny.

  Återvinning och Backup

  Om några av dina uppgifter blir oläsliga eftersom det finns på en dålig sektor, du kan ofta återställa informationen med tredje part uppgifter återvinning programvara. Återställa från en säkerhetskopia är det bästa alternativet när data inte kan återställas från en korrupt sektor. Se till att dina säkerhetskopior är aktuella när dåliga sektorer börjar bli ett problem. Om du väljer att formatera om hårddisken, alltid säkerhetskopiera dina viktiga filer först, eftersom omformatering raderas alla data på enheten.


Previous:nothing Next:hur isär en bärbar dator strömförsörjning

Relaterade artiklar


 • Hur ansluter jag framsidan av en eMachines t2824 datorväska?
 • vaio S150 specifikationer
 • trådlöst tangentbord och mus information
 • hur du uppgraderar hårddisken på en Sony Vaio PCV-v300g
 • hur man uppgraderar en VGN-n230e usb
 • hur du slår på den tryckta testet för en Epson R800
 • hur man kopierar stora mängder data på en DVD för att säkerhetskopiera eget format
 • min dell 27-tums UltraSharp-skärmen kommer inte komma ut ur energisparläge
 • hur man använder GigaWorks T20 högtalare för en bärbar dator
 • hur du tar en VGN laptop isär