Dator > hur reparera bakgrundsbelysningen på en bärbar dator

 • hur reparera bakgrundsbelysningen på en bärbar dator


 • Reparera bakgrundsbelysningen på en bärbar LCD (Liquid Crystal Display) faktiskt betyder ersätter bakgrundsbelysningen. Det kräver också kunskap och erfarenhet med intrikata datorkomponenter eftersom bakgrundsljuset ligger inom LCD-skärmen. Förfarandet är Slam dunk ingen, inte ens för erfarna tekniker. Misstag kan ge permanenta skador, vilket innebär att du kommer att behöva ersätta skärmen, rapporterar webbplats Laptop Reparation Hjälp (se Resurser)

  Du behöver:. .
  Gummihandskar
  Skruvmejsel.
  Tryckluft.
  Lödkolv.
  Ny bakgrundsbelysning lampa.

  Ta bort

  LCD-skärmen


  1.
  Ta bort batteriet. Detta är alltid det första steget att undvika stötar när man arbetar på det inre delarna av elektronik. Vänd den bärbara så att skärmen sidan är nere och ta bort batteriet från sitt innehav.
  2.
  Öppna laptop för att visa skärmen. Ta bort gummiproppar som finns på framsidan av LCD runt på skärmen och ta bort skruvarna enligt gummiproppen. Detta tar bort det som kallas frontpanelen.
  3.
  Ta bort skruvarna från botten som håller på LCD-ramen. Detta bör släppa på ramen. Bort det.
  4.
  Bort alla skruvarna på LCD-skärmen i den bärbara datorn och dra försiktigt av LCD-skärmen från sitt innehav, drar ut någon kabeldragning. Helt ta bort LCD-skärm från höljet.

  Tillbaka bakgrundsbelysning


  1.
  Avlägsna tejp och folie på baksidan av skärmen. Ställ den åt sidan. Du kommer att använda det senare i återmontering. Ta bort tejpen som håller bakgrundsbelysningen kablar.
  2.
  hitta och ta bort kretskortet försiktigt tills den är Unglued. Böj inte styrelsen på något sätt eller kommer det att orsaka skada.
  3.
  Avlägsna metallram runt på skärmen genom att låsa upp spärrarna finns över hela metallhölje. Du kan göra detta med en liten skruvmejsel. Efteråt kommer du att ha separerat ram, LCD med kretskort och skärm bas. Upphäva den ram och LCD med kretskortet.
  4.
  Identifiera transparenta lager på insidan. Ta bort dem från skärmen grunden tillsammans. Inte skilja dem åt.
  5.
  Ta bort täckplåten från bakgrundsbelysningen lampan. Du kommer att se kablar du behöver unattach från sina krokar.
  6.
  Ta bakgrundsbelysningen lampan och reflektorn. Detta steg är det mest utmanande. Bakgrundsbelysningen och reflektor behöver komma ut som en enhet och sedan separeras.
  7.
  Access bakgrundsbelysningen lampkabel från de separerade bakgrundsbelysningen lampan. Gummit landskamper och isolator måste bort. Kablarna är lödda på bakgrundsbelysningen lampan. Unsolder kablarna från skadade bakgrundsbelysningen och löda den nya bakgrundsbelysningen till kablarna.
  8.
  Återmontera den bärbara LCD-skärmen. Enkelt att göra det i exakt motsatsen till hur det var isär. Var noga med att inte skada några komponenter. Använd tryckluft för att avlägsna damm på alla komponenter som de är ihop igen.

  Tips och varningar


 • Alla modeller har sina egna skillnader och extramaterial. Gör all nödvändig forskning för att veta exakt vad som väntade och vad man ska vara redo för när de utför denna procedur.
 • Under demontering, innehåller alla komponenter i en organiserad ordning så ihopsättning blir mindre förvirrande.
 • Se referenserna för detaljerade bilder för att hjälpa till med demonteringen.
 • Var ytterst försiktig när du arbetar på de inre komponenterna. Använd gummihandskar och rör inte någon intrikat manövrerad komponenter. Använd alltid tryckluft för att avlägsna damm och partiklar. Varje form av fingeravtryck eller rester kan allvarligt skada hårdvaran.

Previous:nothing Next:de delar av en dator för barn

Relaterade artiklar


 • disk till disk backup-system
 • hur man installerar Acer 9300 bärbara datorer
 • Felsökning DYMO 400
 • hur man installerar en HP l7555 skrivare
 • hur man radera en UDF usb
 • Dell Axim X51 funktioner
 • hur man torka en pc hårddisk ren
 • hur man tvinga ett SD-kort för att optimera för prestanda
 • begrepp och delar av datorer
 • hur ändrar CPU-fläkt i en Compaq Presario V5000 laptop