Dator > hur man bygger datorkablar

 • hur man bygger datorkablar


 • Datorkablar av alla slag kan tillverkas på några minuter med några enkla verktyg och en del grundläggande förnödenheter. En saknad eller trasig kabel kan fördröja en reparation eller uppgradering dagar medan den delen finns, beställs och levereras till platsen. Varför vänta? Genom att förbereda en liten kablage kit med klämtång, lödutrustning, olika kopplingar och ett par rullar med kabel, nästan någon typ av ljud-, video-eller datakablar kan göras på plats i ett par minuter senare genom att bestämma stift konfiguration och anslutning av stift till respektive ledare.

  Du behöver:
  Cable
  . Kabelskalare med saxen.
  Kontakter.
  Digital multimeter.
  Pin diagrammet.
  Presstång.
  Elektronisk lödkolv och lödtenn.

  Pressning Metod


  1.
  Kapa kabeln till önskad längd.
  2.

  Skala av yttre isolatorn från kabeln bara tillräckligt långt för att avslöja de inre ledarna så att de kan sättas in i crimpkontakt i rätt ordning.
  3.
  Infoga den isolerade ledare i nätverket eller typ av telefon skarvhylsor direkt, så att de är i jämnhöjd med spetsen på kontakten. Strip ledare för lirka anslutningar innan du sätter dem i kontakten. Se ett stift diagrammet för viss typ av kabel som produceras för att avgöra vilken färg ledare används för varje anslutning på varje ände av kabeln.
  4.
  Crimp anslutningen ordentligt med hjälp av betydande tryck och håll crimp hårt i fem sekunder för att säkerställa en korrekt inställd. Använd en enda stadig falsning rörelse och inte gör flera pressningar på samma anslutning.
  5.
  Testa anslutningen genom att dra i kabeln medan du håller kontakten för att se om det kommer lätt dra isär. Testa kabeln genom att sätta multimetern på lägsta Ohm läsning och utsläppande pluskabeln på ena änden och minuskabeln i andra änden av kabeln. Leta efter en signal att det finns en stängd bana eller kort mellan de två ändarna som kommer att vara samma behandling som skulle ges genom att helt enkelt passerar leder tillsammans. Testa varje bana för sig.

  Lödning


  1.
  Kapa kabeln till önskad längd.
  2.
  Skala av yttre isolatorn från kabeln för ungefär en tum. Strip ungefär en kvarts tum av isolering av de inre ledarna som kommer att användas, och trimma alla oanvända ledare tillbaka jäms med den yttre isoleringen.
  3.
  Placera en ledare i en lödning uttaget på kontakten och löda den på plats. Se ett stift diagrammet för viss typ av kabel som produceras för att bestämma vilken färg ledare används för varje anslutning i varje ände av kabeln. Löd varje stift på kabeln till ena änden är komplett och inspektera för en fast förbindelse innan du påbörjar att löda den andra änden av kabeln.
  4.
  Testa kabeln genom att ställa in multimetern på lägsta Ohm läsning och utsläppande pluskabeln i ena änden och minuskabeln i andra änden av kabeln. Leta efter en signal att det finns en stängd bana eller kort mellan två ändar som kommer att vara samma behandling som skulle ges genom att helt enkelt passerar leder tillsammans. Testa varje bana för sig.

  Tips och varningar


 • En hög kvalitet 60/40 tenn leda legering typ av lödtenn rekommenderas. Bästa resultat erhålls om man använder högre kvalitet falsning och skalverktyg. Pin konfigurationer för olika kablarna finns i "Resurser" och detaljerade anvisningar för kontaktpressning och lödning finns i "Referenser".
 • aldrig använda en ficklampa för att löda elektronik komponenter eller kablar då värmen från brännaren kan skada kontakterna eller bränna isoleringen. Använd lämplig ventilation vid arbete med lod som rök kan vara farligt.

Previous:nothing Next:Visioneer 9650 specifikationer

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort ett tangentbord i en Compaq nc6320
 • Hur man monterar en Samsung T220 till en bildskärm arm
 • hur man överklockar AMD Phenom 9950
 • den genomsnittliga kostnaden för internet service
 • Alienware m5700 specifikationer
 • felsökning med en fingeravtrycksläsare som inte fungerar
 • hur man kan återställa en Sony viao VGC-rc210g
 • Ta bort information på en san disk
 • acer aspire 1642z specifikationer
 • hur man reparera en D800 laptop