Dator > dator klassificeringar baserad på fart

 • dator klassificeringar baserad på fart


 • Den hastighet för persondatorer som kostar runt $ 1000 i oktober 2010 är större än hastigheten på superdatorer 1975 som kostar tiotals miljoner dollar. Datorer är ofta indelade efter hastighet, och datorer blir snabbare varje år. Det finns en tumregel som säger att nya datorer av någon stil kommer att vara dubbelt så snabb som liknande datorer som byggdes två år tidigare --- med andra ord, hastighet mer eller mindre fördubblas vartannat år.

  Personliga datorer

  Persondatorer få dubbelt så snabbt vartannat år, men de är de långsammaste datorer runt under ett visst år. Hastigheten på datorer styrs av datorns elektronisk klocka, som släpper ut regelbundna pulser som synkroniserar hur alla andra delar av datorn arbetar tillsammans. Klockan hastighet --- antalet pulser per sekund --- är ofta ett försäljningsargument för PC. En 30GHz dator, till exempel, har en klocka som producerar 30 miljarder pulser per sekund. En av de knep som hackare använder för att göra sina datorer köra snabbare är att skruva upp klockfrekvensen, en process som kallas överklockning. För mycket överklockning får datorn att fungera felaktigt, någon överklockning gör hetare dator köra

  Arbetsstationer

  Arbetsstationer finns i affärssystem i stället för i hemmet. . Dessa maskiner är större än datorer på nästan alla sätt --- större skärmar, större lådor med elektronik och större prislappar --- och flera gånger snabbare. Arbetsstationer kosta mellan $ 10. 000 och $ 100. 000 och är oftast fem till 10 gånger snabbare än en PC. Klockan hastigheter på arbetsplatser är vanligen, men inte alltid, större än klockfrekvenser på datorer, men det är inte där hastigheten ökningen kommer från. Arbetsstationer har alltid mycket mer arbetsminne än datorer, speciellt cacheminnet, som finns specifikt för att påskynda behandlingen. Den super-snabba cacheminnet rymmer arbetsminne och ersätts som arbetsstation arbetar sig genom ett program. Arbetsstationer använder även tekniker som pipelining att arbeta på fler än ett program instruktion åt gången.

  Superdatorer

  Superdatorer kosta miljontals dollar. De är också tusentals till miljontals gånger snabbare än PC och arbetsstationer. Superdatorer arbeta rutinmässigt på program som skulle ockupera PC för år av kontinuerlig drift. Superdatorer finns bara hos riktigt stora institutioner som National Institutes of Health eller NASA och används för saker som att förutsäga vädret eller sekvensering gener. Superdatorer har dyrare hårdvara och använda alla speedup tekniker, inklusive pipelining, men deras faktiska hastighet kommer från parallellitet. Superdatorer består av flera enskilda datorer --- tusentals i vissa modeller --- som verkar samtidigt. Program måste skrivas så att superdatorn kan bryta programmen och skicka varje del av programmet till en annan processor, sedan integrera utgångarna till en enda utgång.


Previous:nothing Next:hur man installerar interaktiva skrivtavlor

Relaterade artiklar


 • vad smart card-format kan läsas med en SCM Microsystems scr331 läsare
 • Matrox G400 specifikationer
 • termiska specifikationerna för en AMD 64 X2 4200
 • hur man konfigurerar SSL med IIS 6.0
 • vad är skillnaden mellan virtuella och verkliga minnesanvändning för Linux?
 • hur nätverket en flatbäddsskanner
 • hur du installerar minne på en Dell 1520
 • Dell Power kant 2850 specifikationer
 • anvisningar för påfyllning av bläck i ett iP2600 Canon skrivare
 • begrepp och delar av datorer