Dator > data recovery på en död hårddisk

 • data recovery på en död hårddisk


 • Utför återställning av data om en död hårddisk genom att ansluta de döda enheten till en USB-hårddisk adapter som körs på en fungerande dator som kör samma eller nyare operativsystem som den trasiga enheten. I vissa fall enheten vara läsbar och data kan enkelt säkerhetskopieras eller kopieras. Oftare en specialiserad data-recovery programpaket kommer att behöva installeras på fungerande dator för att återställa data, och i extrema fall enheten kommer att behöva skickas ut till ett specialiserat data-recovery labb för avancerade återhämtning tjänster.

  Du behöver:
  USB-hårddisk adapter
  . Fungerande dator.
  Data-återvinning programvara.
  Lagringsplats för återvunna filer.

  fel i filsystemet


  1.
  Anslut USB-hårddisk adapter till fungerande dator och installera alla nödvändiga drivrutiner för enheten genom att följa anvisningarna på skärmen.
  2.
  Fäst inte hårddisken till USB-hårddisk adapter och en strömkälla. Låt operativsystemet för att upptäcka och installera drivrutiner för hårddisken, men upphäva de uppmaningar som operativsystemet visar automatiskt att köra innehållet i enheten när den upptäcktes.
  3.
  Klicka på "Dator" i startmenyn och leta efter den trasiga enheten anges i hårddiskar. Högerklicka på enheten, oftast bokstaven E eller F, och klicka på "Egenskaper" och sedan klicka på fliken "Verktyg". Klicka på "Backup Now" från Säkerhetskopiering på menyn och följ anvisningarna för att välja filer och mappar som ska säkerhetskopieras. Förvara backup på en annan enhet än den som återvinns, till exempel ett USB-minne eller extern backup-enhet.
  4.
  Klicka på "Kontrollpanelen" i Start-menyn och klicka sedan på "Administrationsverktyg. "Dubbelklicka på" Computer Management "och klicka sedan på" Diskhantering "för att få upp en lista över detekterade enheter om enheten inte upptäcks av operativsystemet. Högerklicka på enheten markerad som en" utländsk Disk "och klicka på" Importera "för att tillåta operativsystem få tillgång till enheten. Följ proceduren för en backup när enheten har upptäckts.
  5.
  Klicka på" Dator "i startmenyn och högerklicka Klicka på den trasiga disken om enheten identifieras men inga filer eller mappar finns. Klicka på "Egenskaper" och klicka sedan på fliken "Verktyg". Klicka på "Kontrollera nu" under Felkontroll kategori och kontrollera båda rutorna för att automatiskt åtgärda fel i filsystemet och att söka efter och försök att reparera skadade sektorer. Klicka på "Start" och låta systemet starta om operativsystemet uppmanas att göra det. Låt skanna för att köra till färdigställande och följ sedan anvisningarna för en säkerhetskopia.

  Format, partitioner och Data Loss


  1.
  Ladda ner och installera en data-återhämtning programpaket på fungerande dator.
  2.
  Anslut USB-hårddisk adapter till fungerande dator och installera alla nödvändiga drivrutiner för enheten genom att följa anvisningarna på skärmen.
  3.

  Fäst inte hårddisken till USB-hårddisk adapter och till en strömkälla. Låt operativsystemet för att upptäcka och installera drivrutiner för hårddisken, men upphäva de uppmaningar som operativsystemet visar automatiskt att köra innehållet i enheten när den upptäcktes.
  4.
  Kör data-återvinnande mjukvaran och skanna systemet för den misslyckade hårddisken.
  5.
  utför en avancerad återhämtning på den trasiga hårddisken att följa anvisningarna på skärmen och spara återskapade filer till en annan enhet än den som återvinns, till exempel ett USB-minne eller extern backup-enhet. Hänvisa till hjälpsystemet för just data-återvinning programvara som används, eller till webbplatsen för programvaran för specifika instruktioner eller ytterligare detaljer.

  Tips och varningar


 • Om en enhet är helt död och kommer inte att starta, måste den skickas till en professionell data-recovery labb. Enheter som power up men inte upptäcks av operativsystemet ofta kan återvinnas hemma med hjälp av specialiserade data-återvinning programvara eller driva redskap system.
 • enheter som innehåller viktig information eller kritiska data ska skickas till labbet omedelbart, eftersom alla försök att återställa data från slutanvändaren eller med hjälp av data-återvinning programvara kan minska chanserna för återhämtning av en professionell data-recovery service. Enheter som gör höga ljud såsom clunking eller skrikande bör stängas av och skickas till ett labb för att undvika permanent förlust av data. Installera aldrig data-recovery program på enheten som upplever förlust av data, eftersom detta dramatiskt kommer att minska chanserna för dataräddning.

Previous:nothing Next:dator klassificeringar baserad på fart

Relaterade artiklar


 • hur du ändrar partitionsstorlekarna i XP
 • hur man fixar cds att läsa återställningsskivor
 • hur man återställer en Verizon DSL-modem Actiontec mi424-WR
 • hur man ansluter en VAIO till en TV
 • hur man överklockar en AMD Athlon XP 3200
 • hur man reparera en Sam fil
 • hur man använder flera skärmar till T60
 • kan en Wi-Fi-kort kan användas med en gammal Toshiba laptop?
 • hur man identifierar ett AGP PCI
 • hur du tar bort ett lösenord från bios