Dator > hur man kan felsöka ett grafikkort

 • hur man kan felsöka ett grafikkort


 • Grafikkort i en dator bearbetar video och grafik för datorn. Moderkort har inbyggt grafikkort, men dessa är oftast sämre prestanda som den separata, fristående grafikkort som säljs i butikerna. Problem kan dock uppstå när du använder dessa individuella kort. Många av dessa problem är så enkelt att lösa, men spåra ner dem kan vara svårt eftersom ditt kort bygger så mycket på andra hårdvara som det kan vara svårt att skilja ett problem med ditt kort och en annan del av maskinvaran.

  Du behöver:
  2 datorer
  . Grafikkort.
  RAM checker.
  Internet-anslutning.


  1.
  Kör en RAM pjäs att se till att ditt problem inte beror på ditt RAM-minne i stället för ditt grafikkort. En RAM-checker är ett program som kör en diagnos på ditt kort för att se till att de fungerar korrekt. Problem som orsakas av dåligt RAM kort uppenbart i en mängd olika sätt, vilket gör dem svåra att sätta fingret på om inte din kör en bricka.
  2.
  Kontrollera att ditt grafikkort är kompatibelt med resten av din hårdvara. Slå upp dess specifikationer i kortets handbok. Använd specifikationer för att säkerställa att den är kompatibel med din strömförsörjning produktion. Se också till att du har rätt typ av RAM-minne för ditt grafikkort. RAM finns i två varianter-AGP eller PCI. Du får inte använda fel sorts RAM-minne med ditt grafikkort.
  3.
  Gå till grafikkortet tillverkarens webbsida och kolla efter uppdaterade drivrutiner. Tillverkare släppa regelbundet nya versioner av programvara som levereras med sina produkter, och se din programvara är aktuell är nyckeln till att ha ditt kort fungera.
  4.
  Testa din skärm på en annan dator. Om bildskärmen fungerar bra på en separat dator men har problem med din egen, då det finns ett problem med ditt grafikkort eller dess hamnar. Om bildskärmen inte fungerar på en annan dator, så problemet kanske inte grafikkortet alls, utan snarare på bildskärmen.
  5.
  Koppla ur datorn och öppna sina fall. Tryck fingrarna till något metall att ladda ur eventuell statisk elektricitet innan du hanterar insidan av din dator. Statisk elektricitet kan lätt steka datorkomponenter. Hitta var ditt grafikkort ligger i ditt moderkort och inspektera den för att kontrollera att den till fullo har införts. Ett grafikkort fungerar inte korrekt om den inte sitter ordentligt i sin slot på moderkortet.
  6.
  Hitta sladden som ansluter grafikkortet till elnätet. Se till att sladden är ansluten till grafikkortet hela vägen.
  7.
  Gå till korttillverkarens webbsida och bläddra i deras supportavdelning för att få hjälp. Chansen är stor att någon annan har upplevt problemet innan och rapporterade. Om inte, kontakta företaget för personlig assistans.


Previous:nothing Next:multiscan G500 specifikationer

Relaterade artiklar


 • hur man överklockar en AMD Athlon XP 3200
 • intern RAID-lagring kontra extern nas
 • hur man använder Intuos gd pennan med Intuos gd tabletter
 • datorverktyg för en eMac
 • Lenovo 3000 G530 specifikationer
 • vad är volfram koppar användas till?
 • Vad behöver jag för att växla mellan två datorskärmar?
 • blända DVC 100 specifikationer
 • Hur man återskapar en Western Digital hdd
 • problem med skyddsling 7010ct tangentbord