Dator > hur man fixar en monitor fladdrande dator

 • hur man fixar en monitor fladdrande dator


 • Bildskärmar avkoda data från datorn till synlig form. Utan en bildskärm, en dator faktiskt meningslöst att en användare, utan synintryck kommer användare inte att kunna direkt använda alla program eller komma åt data från en dator. Det finns två huvudsakliga typer av monitorer, en CRT (Cathode Ray Tube) och LCD (Liquid Crystal Display). I CRT-skärmar en gång var normen har LCD-monitorer har snabbt ersätta dem. Båda monitorerna kan utvecklas frågor, som inkluderar en flimrande skärm.
  1.
  Starta om datorn. Windows har en irriterande vana att utveckla egendomliga problem, men de flesta av dessa kan --- oförklarligt, ibland --- lösas genom att helt enkelt starta om datorn.
  2.
  Kontrollera datorns videokabel. Detta är den kabeln som går från din dator till din bildskärm. En lös koppling kan orsaka störningar input, vilket kommer att leda till en flimrande skärm. Dra åt anslutningarna i båda ändarna av kabeln, och kontrollera att kontakterna sitter ordentligt.
  3.
  bort annan elektronik (förutom datorn) från området. Enheter som genererar magnetiska fält kan störa en monitors arbete, vilket gör att skärmen att flimra. Observera att mobiltelefoner är bland dessa. Även närliggande elektronik bör inte orsakar ofta skärm flimrar, det gör de ibland.
  4.
  Ändra dina bildskärmsinställningar. Högerklicka på skrivbordet och välj "Egenskaper". Från fliken "Inställningar", klicka på "Avancerat". I fönstret som visas, välj fliken "Bildskärm". Prova att ändra uppdateringsfrekvensen för att se om det löser problemet.
  5.
  Kolla ditt grafikkort. Du måste öppna datorn fallet, så detta steg bör undvikas om du inte är skicklig i att arbeta med datorns inre delar. Grafikkortet är lätt att hitta genom att leta upp kabeln som ansluter datorn till din bildskärm, som sedan monteras på ditt grafikkort. Kontrollera att grafikkortet är ordentligt monterad i moderkortet. En lös anslutning kan orsaka problem i överföringen av uppgifter från datorn till bildskärmen.
  6.
  Byt ditt grafikkort. Om ingen av föregående steg fungerar kan det vara värt att prova en annan video kort för att se om ersätta ditt nuvarande kort kommer att lösa problemet.
  7.
  Kontakta din skärm tillverkare att diskutera felsökning åtgärder om du tror att du behöver ha kondensatorer ersättas, resoldered eller behöver köpa en ny bildskärm. Några gamla CRT-skärmar fungerar på grund av dåligt kondensatorer. Det fanns en flux i fel elektrolyt formel, vilket gör att kondensatorer inte att skingra värmen ordentligt och får den att bukta ut. Dessutom mot värmen och oförmåga filtrera likström orsakar instabilitet och spänning till underhållsladdning genom systemet. I dessa fall kan kondensatorn orsaka en mindre explosion eller tom orsaka intermittent flimmer frågor.

  Tips och varningar


 • Försök inte att öppna monitorhöljet dig själv om inte du är en erfaren tekniker. CRT's kondensatorer innehåller högspända som kan leda till elektriska stötar eller dödsfall.

Previous:nothing Next:Felsökning en strömkabel som inte fungerar på en Inspiron 5100

Relaterade artiklar


 • hur man byter mobo DC jack
 • hur man kör cpu barton kärna på en 266fsb moderkort
 • hur man överklockar en AMD Turion
 • hur man fixar en iBook batteri
 • Compaq d51c torn specifikationer
 • hur man rengör en OKI Printing Solutions c5150 trumma
 • hur den rena rullarna på en Epson R 2400
 • hur man kan återställa en bild fabriksinställningarna med hjälp av en optisk skiva
 • Varför är laptop adaptrar tung?
 • hur du redigerar bärbara datorer