Dator > hur du ställer in två eller flera hårddiskar

 • hur du ställer in två eller flera hårddiskar


 • Med priserna på hårddiskar sjunker och behovet av extra utrymme stigande, är det vettigt att installera flera hårddiskar. Vare sig du letar efter mer utrymme för dina media, en extra hårddisk för säkerhetskopiering eller ens en andra hårddisk för att installera ett andra operativsystem, är arbetet med att öppna datorn och lägga till en andra hårddisk en ganska okomplicerad förfarande.

  Du behöver:
  Skruvmejsel, Philips eller Flathead
  . Ytterligare hårddiskar.
  Datakabel.
  Strömkabel splitter.
  Jumpers.


  1.
  Skaffa en hårddisk som kommer att vara kompatibel med din nuvarande hårdvara. De flesta datorer har använt IDE eller ATA-enheter i det förflutna, du kan identifiera IDE-enheter med sina stora 40-stifts data band. Serial ATA (SATA) är nyare teknik, använda mindre kablar med högre dataöverföringshastigheter.
  2.
  Stäng av och koppla din dator. Du kanske måste ta bort fler kablar för att ta bort datorns fall, men det varierar från fall till fall.
  3.
  Ta bort datorns fall. De flesta fallen skruvar på baksidan som fäster sidorna, du kan ta bort dessa skruvar och skjut den vänstra panelen tillbaka för att få tillgång till komponenter. Men vissa fall kräva att du tar bort fronten av lådan med hjälp av ett spänne och skjut skärmen framåt. Rådfråga din dator Användarhandbok för detaljer om att ta bort ditt fall.
  4.
  Koppla bort alla kablar från din nuvarande hårddisk.
  5.
  Leta reda på hårddisk, ligger vanligen mot botten framför datorn i ett hölje av metall. Skruva detta hölje från datorn.
  6.
  Ställ byglarna på IDE-enheter. Bygeln kan hittas mellan el-och IDE-anslutningar. Du kommer att vilja ställa in en andra hårddisk som primär slav-enheten. Kontrollera din användarhandbok för bygelinställningen detaljer. SATA-hårddiskar har inte jumper inställningar.
  7.
  Skjut din nya hårddisk till det tomma utrymmet i höljet och skruva fast den ordentligt.
  8.
  Bifoga
  alla nödvändiga kablar och data till din hårddisk. Om du använder samma kablar med flera kontakter, se till att kontakterna i slutet av kabeln sätts i master-enheten, och nästa i en slav.
  9.
  Skruv höljet tillbaka till datorn och se till att den är säker
  10
  Koppla in och starta upp datorn. . lämnar den vänstra panelen av för detta steg kan du enkel åtkomst ska du behöva flytta några kontakter.
  11.
  Fyll i din BIOS. På de flesta boot skärmar finns det en liten text varning berätta vilken knapp för att komma åt BIOS. Kontrollera att din dator är att se båda hårddiskar, du kan ha för att välja ny slav disken manuellt. Om datorn inte upptäcker den nya enheten på allt, se till att alla anslutningar är säkra och att din bygel är rätt inställd.
  12.
  Stäng och stäng datorn fallet när alla dina enheter håller på att identifieras korrekt.
  13.
  Starta om datorn och installera någon mjukvara som kan ha kommit med din hårddisk. I Windows kan du behöva formatera den nya enheten genom att öppna det Diskhantering.

  tips och varningar


 • Många hårddisk el-och datakablar ha sekundära kontakter tillgängliga för knutna till en andra hårddisk.
 • inte lägga till och ta bort komponenter till datorn när datorn är påslagen eller inkopplad. därigenom skapar risk för elektriska stötar

Previous:nothing Next:hur man installerar en bestec atx-300

Relaterade artiklar


 • hur man använder en stationär bildskärm med en Sony laptop
 • vad är Winbook?
 • hur man byter moderkortet i en HP s3220n
 • hur man installerar skrivardrivrutiner när man väljer en skrivarserver eller USB-drivrutin
 • varför är inte expansionskort bara inbyggd i datorn vid tillverkningen?
 • vad är skillnaden mellan en vanlig bärbar dator och en 64-bitars?
 • hur man överklockar en AMD Turion
 • hur man konfigurerar SSL med IIS 6.0
 • Hur man testar Acer Aspire One A150
 • typer av hårdvaruproblem